Виші зможуть перевіряти дипломи на плагіат

Джерело: Освіта.ua
  1. Новина відноситься до:

Наприкінці 2015 року компанія «Антиплагіат» створила програмне забезпечення, здатне знаходити текстовий збіг та розпочала співпрацю з кількома українськими університетами, надавши їм можливість безплатно перевіряти студентські роботи (переважно дипломи) на наявність текстових збігів. 

Програмне забезпечення миттєво надає звіт з відсотковим показником унікальності і збігів, посилання на веб-джерела матеріалу та історію перевірок, повідомляє Освіта.ua.

Команда «Антиплагіат» розробила алгоритми, що вміють розпізнавати цитати різних стилів, знаходити перефразування, заміну символів, сінонімізації та інше. Текстові збіги не обов'язково є плагіатом - викладачі розглядають кожен випадок і виносять остаточне рішення індивідуально.

Команда «Антиплагіат» розповіла, що робоча група зібралася приблизно два роки тому. Саме тоді народилася ідея проекту. Програміст Єгор Мельников (який зараз обіймає посаду головного інженера) почав працювати над ідеєю, яка в результаті стала суттю проекту. Розробка здійснюється постійно, перший прототип був готовий влітку 2014 року.

Проект працює завдяки вкладенню коштів приватного західного інвестора, який попросив не розголошувати суму інвестицій. Над проектом зараз працюють близько 10 осіб з усього світу разом з фахівцями, яких інвестор підключив для розвитку проекту (маркетинг, стратегія, продажі). Проект вже працює на західних ринках. Проект має два напрямки - b2b (університети і коледжі) і b2c (студенти).

Також «Антиплагіат» працює над рядом безплатних освітніх проектів, таких як інтеграція з Google Books і співпраця з University of People. Однією з цілей проекту є створення всеукраїнської бази студентських робіт для безплатної перевірки, якою могли б користуватися усі навчальні заклади України.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі