У Луцькраді створили юридичне управління

Джерело: Волинські новини

Реорганізувати юридичний відділ в управління вирішили депутати Луцької міської ради.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії міськради 24 грудня. Як повідомив начальник відділу Олександр Рачков, одним з мотивів реорганізації є те, що протягом двох років перебування на посаді він виявив необхідність створення відділів, які будуть займатися конкретними питаннями, виходячи з вмінь та навичок, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Таким чином, пропонується виділити у складі управління відділи, один з яких займатиметься виключно судовим представництвом, інший забезпечуватиме роботу виконавчих органів міської ради. Також приєднають відділ співпраці з правоохоронними органами та запобігання корупції. Створення управління, з його слів, дасть можливість краще виконувати роботу та визначити осіб,які відповідатимуть за конкретні напрямки.

На запитання депутата Микити Рабана про те, скільки працівників відділу наразі задіяні в претензійно-позивній діяльності, Олександр Рачков відповів, що інтереси міськради та виконкому в судах представляють двоє спеціалістів та начальник відділу. В середньому на місяць припадає представництво в 20-30 судових процесах.

Депутата Борис Смаль зауважив, що у проекті рішення потрібно прибрати вимогу про обов’язків стаж роботи на державній службі або в органах місцевого самоврядування для спеціалістів відділу. Це, з його слів, є ущемленням прав людини.

У підсумку, депутати затвердили положення про юридичне управління.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі