Луцькрада вимагає відставки уряду

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

«Урядом зраджених сподівань українців» називають Уряд Арсенія Яценюка депутати міськради, які вимагають його відставки.

Відповідне звернення до голови Верховної Ради ухвалили під час другої сесії Луцької міськради 23 грудня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Текст звернення зачитав депутат мыськради Микола Федік. На підтримку звернення висловився депутат Павло Данильчук. Який зауважив, що подібні звернення або заяви вже прийняли 10 міських рад обласних центрів та обласних рад. З його слів, міський бюджет неможливо затвердити через те, що Уряд бездарно поставився до підготовки державного бюджету. Отже, потрібно висловити жорстку позицію щодо діяльності Уряду.

«Результатом року діяльності уряду на чолі з Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, який прийшов до влади на крові героїв Революції Гідності та російсько-української війни, стало божевільне зростання комунальних тарифів та урізання соціальних стандартів.

Кабмін на чолі з лідером «Народного фронту» відзначився намаганнями розпродати стратегічні та прибуткові підприємства і землю сільськогосподарського призначення. Свавілля каральних органів, переслідування політичних опонентів, кидання за грати націоналістів-учасників війни та революції, волонтерів стало реальністю. Замість того, щоб вживати дієві управлінські заходи для реанімації державної економіки та покращення якості життя українців Арсеній Яценюк та його уряд займалися лише імітацією реформ, лобіюванням інтересів олігархічних кланів, знищенням політичних конкурентів.

Незважаючи на обіцянки у 2013 році ще тоді опозиціонера Арсенія Яценюка зменшити тарифи на природний газ, електроенергію та комунальні послуги, за ініціативи його ж уряду з 1 квітня 2015 року в рази було збільшено тарифи на енергоносії для населення. Газ власного видобутку відданий у розпорядження олігархів, а населенню продають набагато дорожчий імпортний газ. Мільярди кубів газу зникають на потреби «спільного користування» з приватними структурами. А уряд вже витратив понад 1 мільярд доларів на постачання газу та електроенергії на тимчасово окуповані території Донбасу знаючи, що рахунки за поставлені енергоресурси ніхто не оплачує.

В чому справді уряд Яценюка досягнув «успіху», так це в небачених до цього обсягах корупції. Арсеній Яценюк та його уряд ігнорують підтверджені перевірками Держфінінспекції факти багатомільярдної корупції в урядах України та не вживають заходи щодо відшкодування нанесених державі збитків. Покараних за корупцію немає. Кримінальні провадження не доведені до суду. Дії чинних високопосадовців не дають змоги розслідувати корупцію уряду Азарова та повернути награбоване державі. Немає реакції на підтверджені СБУ корупційні дії чинного уряду та інших державних посадових осіб, умисно спрямованих на доведення до банкрутства державних підприємств.

Міжнародного розмаху набув корупційний скандал з народним депутатом України Миколою Мартиненком – одним із головних спонсорів політичної сили Арсенія Яценюка. Прокуратура Швейцарії звинувачує його компанію в корупційних схемах.

За час урядування Арсенія Яценюка ВВП України впав на 20%. Промисловість скоротилася на 25%. Ціни зросли як мінімум у 2-3 рази. Національна валюта знецінилася більш як утричі. Мінімальна зарплата і пенсія українців відстає від реального прожиткового мінімуму у 2 рази. Все це – наслідки провальної роботи уряду помножені на неефективну роботу НБУ. Але за цими цифрами падіння економіки реальні людські долі. Кожен українець, окрім можновладців, олігархів та корупціонерів, відчув їх на собі.

Крім зовнішньої агресії, яку здійснює Росія, в Україні наявна ще й внутрішня агресія – корупція, безвідповідальність, хабарництво. А також – неефективна, бездіяльна, нечесна влада. Зараз вона намагається під будь-якими приводами залишитися. Вигадує нісенітниці про свою незамінність і унікальність. Стверджує, що проводить реформи. Насправді ж гнилу сутність нинішніх керманичів України помітно неозброєним оком. Уряд

Яценюка – це уряд не національного порятунку, а уряд зраджених сподівань українців на гідне життя.

У зв’язку з викладеним, вимагаємо від Верховної Ради України розглянути питання відставки уряду під керівництвом Арсенія Яценюка за підсумками року його діяльності за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією», - йдеться у зверненні.

Депутат Ігор Поліщук запропонував внести низку змін до тексту звернення, замінивши найбільш емоційні вислови («неефективну політику» замість «гнилу сутність», «значне» замість «божевільне») .

Депутати підтримали текст звернення з запропонованими змінами.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі