Зі студентського гуртожитку знову викрали ноутбуки

Джерело: Район. Луцьк
  1. Новина відноситься до:

У гуртожитку №4 Східноєвропейського національного університету ім.Лесі Українки, що на проспекті Соборності, 7, викрали ноутбуки.

Як повідомили у прес-службі головного управління обласної поліції, до правоохоронних органів у вівторок, 22 грудня, надійшла заява від студентки університету, пише Район.Луцьк.

Дівчина повідомила, що була відсутня з 9:30 до 12:20, а коли повернулася до кімнати, виявила пропажу 3 ноутбуків Asus, Lenovo та Aser.  

Попередньо правоохоронці розповіли, що зловмисник потрапив до помешкання студенток, підібравши ключ. Сума збитків – 11 тисяч 800 гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального Кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок крадіжки з гуртожитку. 15 грудня, у період з 10:00 до 13:00 викрали 6 ноутбуків у гуртожитку №6.

Однак, на думку в.о. директора студмістечка СНУ імені Лесі Українки Зоряни Мацюк, ці два випадки не пов’язані між собою.

«Є поки не підтверджена інформація, що у кімнаті 4-го гуртожитку двері були незачинені, тому тут трохи інша ситуація. Ми, звісно, видали розпорядження щодо посилення безпеки у студентських гуртожитках. Й загалом у нас у першій половині дня доступ дуже обмежений до приміщень, адже студенти на навчанні, сторонніх ніхто не пускає у цей час», – прокоментувала ситуацію Зоряна Мацюк.

Вона також зазначила, що на місце пригоди оперативно прибули поліцейські, яким активно сприяють у розслідуванні. Тому до завершення розслідування Зоряна Мацюк не береться робити будь-які висновки.

Район.Луцьк поцікавився у студентів СНУ, які проживають у гуртожитках, чи вони не хвилюються за своє майно.    

«Ні, не боюся. Як залишав речі, так і залишаю. Кімната закрита, комендант на місці. Що може статись?»  дивується студент Максим із 4-го гуртожитку.

Коменданти інших гуртожитків університету також обіцяють посилити заходити безпеки та не втрачати пильності.  

«Дізналась про крадіжки лише сьогодні. Просто зараз друкую оголошення-застереження. Просимо студентів брати цінні речі з собою, не приводити друзів, кілька разів перевіряти чи замкнені двері. Сподіваємось, що у нас не трапиться жодної прикрої ситуації»,  розповіла комендант гуртожитку №3 Оксана Шишець.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі