Волинські ходуни готуються до чемпіонату

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Поки «король спорту» футбол відпочиває на зимових канікулах, «королева спорту» – легка атлетика – продовжує тренування.

Нетипова тепла груднева погода і «швидкі» нові доріжки «Авангарду» – ці чинники сприяють зимовій підготовці волинських легкоатлетів до стартів 2016 року. Цими днями на головній спортивній арені області тривають тренування із спортивної ходьби, пише Інформацінйе агентство Волинські Новини.

«На початку березня в Івано-Франківську відбудеться чемпіонат України, на якому визначиться склад національних збірних, що змагатимуться на командному чемпіонаті світу, – розповідає у коментарі заслужений тренер України Володимир Яловик. – Тому саме час якісно готуватися до цих змагань, а оскільки погода сприяє, а технічна база в нас тепер чудова, то є шанс репрезентувати Волинь на чемпіонаті світу.

Він, до слова, може відбутися в України, Еквадорі, Мексиці або Італії. Місце проведення стане відомим найближчим часом. На цих змаганнях відбуватиметься відбір ходунів на літню Олімпіаду».

Серед спортсменів, які щодня «намотують» кола на «Авангарді» – Іван Банзерук та Валентина Мирончук. Минулий рік видався для них насиченим та вдалим.

25-річний Іван Банзерук на Кубку Європи зі спортивної ходьби посів 4 особисте місце та 3 командне у складі збірної України, разом із збірною країни виграв Універсіаду і посів 15-місце на чемпіонаті світу в Пекіні.

«Ми нарешті маємо, де тренуватися, дякуємо за це Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Якби не було нового «Авангарду», то зараз мусили б тренуватися в Криму, в Алушті, – розповідає Іван, і додає: А так і доріжки маємо, і погоду, як у Криму».

21-річна Валентина Мирончук стала чемпіонкою України в Івано-Франківську, виступила на Чемпіонаті Європи серед молоді.

«Грудень, січень і лютий – у ці місяці ми закладаємо «базу» своєї форми, бо в березні матимемо серйозні змагання, – розповідає Валентина, і зазначає: раніше в цей час ми ходили в парку. Але там є свої мінуси – нерівна доріжка і це заважало під час швидкісної роботи».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі