Волинських правоохоронців ще не переатестували

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Волинське управління МВС уже більше місяця перейменоване в Головне управління Національної поліції. Всіх керівників призначили виконувачами обов’язків, а працівників чекає переатестація. Однак, до Волині ще черга переатестації не дійшла.

Про це в коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у волинській області Петро Шпига.

Нагадаємо, від 7 листопада в Україні почала діяти Національна поліція, яка утворена на базі міліції. Перехідний період триватиме рік. Проте тих правоохоронців, які виконують свої обов'язки, вже перевели в поліцію, аби не було юридичних претензій щодо законності їхньої діяльності.

Усі працівники МВС проходитимуть переатестацію, і потім вже отримуватимуть нову заробітну плату.

Нині, зі слів заступника голови Нацполіції України Олександра Фацевича, розпочалася переатестація працівників МВС Києва та Київської області. Саме з цієї причини, з його слів, до Луцька не приїхали Мііністр МВС Арсен Аваков та голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе. Нагадаємо, 19 грудня 165 луцьких поліцейських склали присягу на вірність Україні.

Поки триває реформа МВС, волинські працівники міліції також чекають переатестації. Як раніше повідомлялося, з лав МВС уже було звільнено більше 300 працівників.

Однак, поки що до волинських міліціонерів переатестовуватися черга не дійшла.

«Волинська область переатестацію ще не проходить. Це відбуватиметься у визначений період. Зараз проходить переатестацію міліція Києва і Київської області. Коли Волинь переатестовуватимуть – невідомо», – розповів Петро Шпига.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі