Лучани не хочуть слухати російські пісні у кафе, транспорті та магазинах

У Луцьку пропонують заборонити програвання та виконання російських пісень у громадських закладах.

Відповідну петицію опублікував Богдан Жишко на сайті Єдина система місцевих петицій 18 грудня.

Автор пропозиції вважає, що російські пісні, які звучать у транспорті, закладах громадського харчування, закладах торгівлі та сфері обслуговування зумовлюють русифікацію лучан.

«Кремль зі своєю окупаційною концепцією «Русскава міра», яка полягає в русифікації й приєднанні територій, призвів до загибелі тисяч людей, руйнувань та анексій саме тих територій, які найбільше русифіковані. На Волині частка українців становить 97 відсотків. Тому «рускіє міри» і «весни» нам не потрібні!» - йдеться у повідомленні.

Богдан Жижко зазначив, що концепція «Русскава міра» полягає в асиміляції ( русифікації) населення іншої держави й подальшого приєднання її територій. Як йдеться у петиції, у Кремлі кажуть, що кордони Росії пролягають там, де звучить їхня мова.

«Вони виділили сім мільярдів рублів на поширення російської мови й культури. А це - фінансування всього того, що ми отримуємо із теле-, радіо-ефірів, газет та журналів. Таким чином українцям створюють російськомовний культурно-інформаційний простір, живучи в якому з часом людина починає сприймати чуже як рідне - асимілюється. І Ви самі знаєте, скільки українців-східняків русифікувалися. І самі побачили по останніх виборах, що там і надалі підтримують проросійські партії. А це ж ті люди, які рік тому не впускали українських військових... Лучанам не пасує працювати за планом окупанта!» - переконний автор петиції.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі