Луцькі фонтани модернізують

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Реконструкція фонтанів передбачена у проекті програми з благоустрою Луцька на 2016-2020 роки.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 16 грудня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як повідомив директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький, загальна сума фінансування програми на 5 років передбачена в обсязі 328,614 мільйона гривень. З міського бюджету передбачать фінансування в обсязі 326,114 мільйона гривень (з них 58,632 мільйона – в 2016 році).

Член виконкому Орест Маховський поцікавився, чи допустимою розкішшю є запланована модернізація фонтанів на Театральному та Київському майданах (передбачено 12 та 8 мільйонів гривень відповідно). Він нагадав, що передбачається скорочення доходів бюджету міста на 200 мільйонів гривень у наступному році.

Як йдеться в проекті програми, фонтани морально застаріли та потребують реконструкції. На території міста розміщено вісім фонтанів, зокрема на Театральному майдані – фонтан недіючий, демонтований, потребує відновлення, реконструкції, машинне відділення залишилось в підвальному приміщенні обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка; на Київському майдані – фонтан недіючий, демонтований перед початком реконструкції площі, обладнання передано на збереження в КП «Луцькводоканал».

Іван Кубіцький зазначив, що остаточне рішення приймає не департамент ЖКГ, а депутати під час сесії міськради.

З його слів, «з коритом на Театральному майдані треба щось робити», облаштувавши принаймні дитяче містечко. Втім, у проекті йдеться не про реальні кошти, а лише про плани – реальні кошти затверджуватимуть під час сесії.

Своєю чергою, міський голова Микола Романюк повідомив, що з міського бюджету, ймовірно, фінансуватимуть лише розроблення проекту реконструкції, а для виконання робіт залучать спонсорські кошти.

З його слів, представники великого бізнесу виявили бажання спільно профінансувати облаштування фонтану у центрі міста.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі