У Луцьку освітлюють пішохідні переходи

Джерело: ВОДТРК
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку обладнують додатковим освітленням пішохідні переходи і встановлюють пристрої сигналізації, щоб водії транспортних засобів могли завчасно зреагувати на можливу появу людей на дорогах поблизу світлофорів.

Тимчасовий виконувач обов’язків директора комунального підприємства «Луцьксвітло» Анатолій Грабаровський зазначив, що на замовлення міськради одне із кіровоградських підприємств взялося за виготовлення унікальних прожекторів, повідомляє Волинська державна телелерадіокомпанія.

«Це ноу-хау для України. Ці світильники дуже економні. Вони виходять до 120 ват… До того ж, дуже легко і дуже практично встановлюються», – наголосив він.

У Луцьку вже встановили одинадцять таких освітлювачів. Міський голова Микола Романюк повідомив, що проблема освітлення пішохідних переходів в обласному центрі з’явилася давно.

«Вона не є критичною, але вона є. І було прийнято рішення, ще при формуванні бюджету, виділити кошти на освітлення пішохідних переходів. Було складено спільно з ДАІ список тих переходів, де, на нашу думку, потрібно було їх зробити в першу чергу», – зазначив мер.

Комплекс робіт із освітлення пішохідних переходів в обласному центрі уже виконали на вулиці Ковельській, проспектах Молоді та Грушевського.

До Дня Незалежності, за словами Романюка, планують завершити роботи зі встановлення майже 20 подібних світильників. Загалом, до кінця року в обласному центрі їх повинно бути вдвічі більше.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі