Яценюку підвищили зарплату на 25%

Джерело: depo.ua.
  1. Новина відноситься до:

Кабінет Міністрів збільшив посадовий оклад Прем'єр-міністра на 25%.

Про це йдеться у розпорядженні уряду «Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів» від 9 грудня,  повідомляє depo.ua.

Зокрема, підвищення стосується посадового окладу прем'єр-міністра. Раніше він становив 20 мінімальних зарплат. При цьому для вищих посадових осіб розмір мінімальної зарплати дорівнював не 1378 грн, як для всіх інших громадян, а всього 332 гривні. Таким чином, раніше прем'єр отримував 6640 гривень, тепер буде отримувати 8300 грн.

«У межах видатків на оплату праці, затверджених у кошторисах органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, прокуратури та інших органів, за рахунок виплат, пов’язаних з індексацією, надбавок, доплат, премій підвищуються на 25 відсотків посадові оклади керівних працівників, спеціалістів і службовців, розміри яких затверджено: розпорядженням Президента України від 8 січня 1992 р. № 22 «Про посадовий оклад Прем’єр-міністра України», - сказано в пункті 3 розпорядження.

Посадовий оклад членів Кабміну, глави Адміністрації президента, секретаря РНБО і глави СБУ також підвищено на 25%. Вони повинні отримувати 92-95% від посадового окладу прем'єра, тобто 7636-7885 гривень.

Чиновникам нижчого рангу посадові оклади збільшено на 10%.

Нагадаємо, раніше в Кабміні розкрили зарплату Арсенія Яценюка: прем'єр за червень заробив 6 тис. 681 грн, з яких посадовий оклад склав 4 тис. 980 грн.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі