Дзвінки на різні мобільні оператори подешевшає

Джерело: Українська правда
  1. Новина відноситься до:

З 1 жовтня цього року ставка, яку оператори платять за взаємоз’єднання своїх мереж, знизиться з 0,36 гривні  до 0,23 гривні.

Відповідне рішення у вівторок прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання в галузі зв'язку та інформатизації, повідомляє Українська правда.

Згідно висновків НКРЗІ, собівартість послуги завершення трафіку (коли один оператор приймає дзвінок з мережі іншого) нині становить близько 0,05 гривні. Тому поступово, у кілька кроків, ставка може бути знижена до цього рівня.

Представники регулятора вважають, що зменшення ставки призведе до збільшення обсягів трафіку між операторами, тому фінансових втрат вони не зазнають.

Зараз, нагадаємо, більше 90% голосового трафіку замкнено в мережах операторів. Це означає, що абоненти «Київстар» дзвонять переважно на номери «Київстар», «МТС» - на «МТС», life - на life.

Член НКРЗІ Олександр Скляров на засіданні запропонував розпочати зниження ставки з січня, щоб операторам не довелося коригувати свої фінансові плани цього року. Його позицію підтримав голова асоціації операторів «Телас» Леонід Ошеров. Проте інші члени НКРЗІ лишили її без уваги.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі