Луцькі депутати оглядали проблеми луцьких тролейбусів

Депутати Луцької міської ради відвідали Луцьке підприємство електротранспорту, щоб допомогти йому покращити економічну ситуацію.

Обранці громади пройшлися цехами підприємства і заслухали керівництво.

Так, радник луцького міського голови Сергій Григоренко заявив, що уже з березня можуть підняти проїзд у тролейбусах до 2 гривень.

Він вважає, що треба продовжувати співпрацю з польськими містами щодо нових тролейбусів. Хоч вони і вживані, але на підприємстві це буде оновленням рухомого складу, бо стан польських тролейбусів значано кращий за стан тих, що їздять нині по Луцьку.

За його словами зараз ідуть переговори із Європейским банком реконструкції і розвитку про виділення кредиту розміром 10 мільйонів євро на 30 нових тролейбусів. Весною стане відомо, чи дадуть цей кредит.

Григоренко зазначив, що хочуть також обмежити приміські маршрути, які забирають пасажиропотік.

Є потреба відремонтувати деякі цехи підприємства, в яких протікає дах і немає опалення.

"Ми хочемо звернутися до міської ради, щоб закласти у бюджеті 1,5 мільйона гривень і зробити ремонт приміщень", - заявив радник міського голови.

Проте зараз підприємству боргує державний бюджет 2,8 мільйона гривень. Ці гроші мали б піти на зарплату, яку працівникам підприємства не виплачують уже з серпня-вересня.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі