Чому у Волиньраді посилили заходи безпеки

Джерело: Волинські новини

На вході у сесійну залу обласної ради під час пленарного засідання 8 грудня були посилені заходи безпеки. Чергові охоронці запитували і перевіряли в усіх, чи мають вони зброю. Також вони користувалися металошукачами.

Чим викликані такі заходи безпеки, пояснив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час прямого ефіру на каналі «Нова Волинь» 8 грудня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

З його слів, приміщення облради та облдержадміністрації не має бути прохідним двором, коли відсутнє розуміння, хто куди йде, як це відбувалося досі. На переконання Ігоря Палиці, усюди має бути порядок, більше того, в той час, коли в країні триває війна.

Нагадаємо, декілька інтернет-ресурсів зявили про те, що журналістів нібито не пускають в сесійну залу і обшукують на вході. Дії охорони обурили медійників.

Утім заходи безпеки посилилися після прохання депутатів, які турбувалися про свою безпеку й безпеку колег.

«До мене звернулися депутати з проханням, щоб деякі депутати не приходили зі зброєю на сесію. Тож, команді, яка охороняє обласну раду, було поставлене відповідне завдання», - зауважив він.

Крім того, він пояснив ситуацію, з якої журналісти зробили сенсацію, мовляв, коли в країні війна, журналісти вирішили невдало пожартувати з охоронцями. Ті ж, своєю чергою, професійно виконували роботу.

«Ніхто нікого не обшукував. Охорона віталася і питала: «Ви знаєте, що не можна заходити до зали зі зброєю? У вас немає зброї, небезпечних предметів? Якщо немає – проходьте». Тільки одна кореспондентка вирішила пожартувати і сказала, що має зброю з собою. Як мала поводити себе охорона? Журналісти захотіли провести експеримент? Нікого не роздягали, не обшукували, а просили показати сумочку. Не треба жартувати з такими речами. З чим ви жартуєте? З безпекою людей? Навіщо? Аби отримати смажені факти? А далі? Поки не буде порядку в голові - не буде порядку ніде», - наголосив Ігор Палиця.

Водночас він зауважив: такі заходи були проведені для того, аби всі присутні в залі почували себе в безпеці. І додав, що сам неодноразово ставав мішенню для замахів, хоча досі не розголошував ці факти.

«Коли я був в Одесі, керівник СБУ звертався до керівника моєї охорони і просив у нього людей, виставляв їх по периметру, коли мав інформацію про ймовірний замах. Двічі в Одесі мені кидали вибухові предмети в готелі, де я мешкав. Я не афішував цього… Взагалі дивуюся: сьогодні облрада і адміністрація - як прохідний двір. Немає жодного розуміння, хто куди йде, що куди заносять, курять, де завгодно. Можливо, в мене інші принципи, але я звик, щоб скрізь був порядок», - підсумував голова Волиньради.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі