Керівництво Луцького хлібокомбінату звинувачують у розкраданні борошна

  1. Новина відноситься до:

Керівництво Державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» підозрюють у систематичному розкраданні борошна, тому просять здійснити перевірку хлібокомбінату. 

З відповідним запитом виступив перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик («Свобода») під час сесії облради 8 грудня. 

Пирожик повідомив, що до нього як до депутата облради надійшло колективне звернення працівників Державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2», які просять вжити заходів до керівництва щодо систематичних крадіжок зернового помелу та невиплати заробітної плати з 1 вересня до грудня 2015 року, а також індексації за липень. Під зверненням підписалися 43 працівники.

Заступник голови облради зазначив, що у зверненні заявники називають конкретні факти, дати та прізвища, а також номерні знаки автомобілів, коли за наказом про вивезення зернових відходів із підприємства вивозили тонни борошна вищого ґатунку. За словами працівників хлібокомбінату, такі відвантаження зазвичай робили у вихідні дні.

Автори звернення запевнили, що коли автомобілі, які вивозили борошно, затримали, усі докази порушень знищили. А частина фігурантів звільнилася з роботи. 

«Було стерто весь відеонагляд за цей період, знищено журнал зняття лічильників (журнал строгої звітності), в якому записували кількість мішків із борошном та клієнтів, лічильники було збито, хоча їх повинні збивати комісійно», - йдеться у зверненні. 

Запит депутати підтримали.

Відтак, перший заступник голови облради просить прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака:

1. Здійснити перевірку відомостей, викладених у колективному зверненні працівників ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2», при виявленні порушень – вжити заходи задля їх усунення, притягнення винних до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України, а також недопущення подібного в майбутньому.

2. Дати правову оцінку описаним діям (бездіяльності) відповідальних осіб ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2»; при необхідності – дати доручення відповідним органам державної виконавчої влади для здійснення перевірки та вирішення питання по суті.

3. Взяти порушені питання під особистий контроль.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі