Влада зволікає із вшануванням героїв, що врятували життя побратимам

  1. Новина відноситься до:

Місцева та центральна влада зволікає із вшануванням волинян Андрія Снітка та Ігоря Сливки, що героїчно загинули на фронті.

Про це заявив перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик («Свобода») під час продовження першої сесії 8 грудня.

З цього приводу обранець громади озвучив депутатський запит, адресований голові Волинської обласної державної адміністрації Володимиру Гунчику і військовому комісару Волинського обласного військового секретаріату Роману Кулику.

Зі слів Пирожика, до нього надійшло колективне звернення представників громадської організації «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО» щодо сприяння посмертного нагородження бійців полку «Азов», добровольців Андрія Снітка (1996 р.н.) та Ігоря Сливки (1977 р.н.).

«Снітко Андрій Володимирович, друг «Хома», є уродженцем села Гораймівка Маневицького району. Покинувши навчання, пішов на фронт добровольцем. Героїчно загинув у 18-річному віці. 20 серпня 2014 року в районі села Старобешівка Донецької області накрив собою гранату, врятувавши від смерті двох своїх побратимів», – зачитав Пирожик.

«Сливка Ігор Володимирович – уродженець Іваничівського району. 12 грудня 2014 року в районі Маріуполя з групою дозору полку «Азов» поблизу села Павлопіль (Новоазовський район Донецької області) виявив і ліквідував снайперську групу противника, а також знешкодив ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка влаштувала бійцям засідку. Підірвався на фугасі, встановленому терористами в автомобілі «Азова», – додав він. 

Активісти «Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО» стверджують, що із березня 2015 року на адресу центральної та місцевої виконавчої влади надійшло низка звернень волонтерських організацій області щодо нагородження загиблих волинських героїв. Йдеться зокрема про медаль «За мужність» ІІІ ступеня» та надання звання «Герой України» посмертно обидвом бійцям.

«Проте ці звернення, схоже, не почуті і до уваги не беруться, рішення про нагородження геройськи загиблих бійців-добровольців так і не прийняте», – наголосив перший заступник голови Волиньради. 

Зрештою, 58 депутатів підтримали запит Олександра Пирожика, чим зобов’язали вжити необхідних заходів, аби прискорити представлення до нагородження Андрія Снітка та Ігоря Сливки.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі