Чи готова Волинь до зими?

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Дорожники й надзвичайники запевняють, що область готова зустріти зиму, мовляв, снігоочисна техніка приведена в готовність, є запаси пального, піску й солі, в належному стані майданчики для відстою автівок.

Про це йшлося під час розширеного засідання Антикризового енергетичного штабу у режимі відеоселектору за участю голів райдержадміністрацій, міських, міст обласного значення, в приміщенні овального залу обласної ради 4-го грудня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Директор департаменту інфраструктури Волинської ОДА Іван Мирка запевняє, що майже уся снігоочисна техніка готова до роботи.

«У нас 99% снігоочисної техніки готові до роботи. Також сіллю, піском ми забезпечені на 100 відсотків. Маємо й необхідні комплекти дорожніх знаків «слизька дорога» та «ожеледиця» - 736 штук. Також є 33 майданчики для відстою транспорту, які належно облаштовані», - доповів головний транспортник області.

«Процес підготовки успішно здійснюємо. Так, нам необхідно 41 тисячу тонн солянопіщаних сумішей. Ми підготували вже більше 30 тисяч тонн. Щодо ремонту аварійних ділянок доріг, то станом на 3 грудня 2015-го року ліквідували 71,8 тисячі метрів квадратних ямкового покриття», – поінформував очільник ДП «Волинський облавтодор» Олександр Зіньков.

Надзвичайники звітують, що техніку підготували до зимового періоду й особовий склад у будь-який потрібний момент може швидко виїхати на місце події в складі 100 чоловік.

«Аби реагувати на надзвичайні ситуації, у нас 25 автомобілів у бойовій готовності та є спеціальна снігоочисна техніка. Окрім цього, ми заготовили резерв пального - 3 тонни. Також понад 100 людей можуть в будь-який необхідний час долучатися до роботи», - запевнив заступник начальника Управління ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук.

Нагадаємо, директор департаменту житлово-комунального господарства, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Луцької міської ради Микола Осіюк запевнив, що луцькі комунальні служби також забезпечені всією необхідною технікою та іншим і добре підготовлені до початку зимового сезону.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі