Романюку не дали п’ятого заступника. Але мер анонсував реванш

  1. Новина відноситься до:

Луцька міська ради затвердила чотирьох нових заступників міського голови. Ними стали Юрій Вербич (був і до того заступником міського голови), Тарас Яковлев (попередньо займав посаду віце-мера Луцька), Сергій Григоренко (був радником міського голови), Юрій Моклиця (був помічником нардепа Ігоря Лапіна).

З проекту рішення виключили п’ятого заступника — Богдана Гончарука, який обіймає посаду помічника міського голови. Це відбулося після перерви, яку оголосив міський голова Луцька Микола Романюк у зв’язку з тим, що не усі запропоновані кандидатури підтримала міська рада.

Депутатів загалом не влаштовувало те, що кількість заступників збільшать. А до Богдана Гончарука було чимало питань.

 

ЧИ НЕ ЗАБАГАТО?

Під час обговорення кандидатур депутат Павло Данильчук («Народний контроль») зазначив, що його колеги не голосуватимуть за збільшення кількості заступників, оскільки аргументація не переконлива.

Депутат Тарас Шляхтич («Самопоміч») озвучив позицію колег по партії, зазначивши, що вони підтримують кандидатури, оскільки саме міський голова має формувати власну команду. Нагадаємо, що посаду секретаря міської ради Юлія Вусенко, очільниця «Самопомочі», також отримала завдяки лобіюванні міського голови.

Обранець Григорій Пустовіт («Батьківщина») зазначив, що на його думку, не усі заступники розуміють, чим будуть займатися. Він також зауважив, що кількість заступників не відповідає затвердженій структурі ради. А, отже, може утворитися юридична колізія.

Вислухавши ці аргументи, міський голова Микола Романюк зауважив, що ці зауваження — надумані. А кількість заступників узагалі не нормується. Утім, побачивши результати голосування, міському голові довелося піти на поступки. Втім, ненадовго. Міський голова згодом додав, що пропонуватиме п’ятого заступника згодом, на наступному пленарному засіданні.

«Прикро, що розпочали роботу зі вставляння палки в колеса міському голові», - прокоментував такий результат мер. На що депутат Павло Данильчук іронічно вигукнув «Нєгадаї».

Результати голосування такі: «за» 28, «проти» 0, «утримались» 15, «не голосували» 0.

 

ХТО ЧИМ?

Відтак Юрій Вербич опікуватиметься справами виконкому. До цього чиновника не було запитань, і його кандидатуру підтримали й під час обговорення в комісіях.

Посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради обійняв Тарас Яковлев. Його попередня посада була аналогічною. А до цього він працював в органах Луцької міської ради, очолюючи відділ, що опікується комунальним майном.

Яковлев опікуватиметься питаннями міжнародної співпраці, земельними питаннями, тощо.

Депутат Ігор Поліщук (УКРОП) порадив віце-меру звернути увагу на діяльність КП «Луцькводоканал» і зокрема на директора підприємства Ігоря Корчука, якого підозрюють у фінансових зловживаннях. Також Яковлеву порадили звернути увагу на ідею створення комунального ринку на території Завокзального ринку, замість укладення договорів з Волинською облспоживспілкою.

Ще одним заступником став Сергій Григоренко, який, як відомо, був призначений і радником міського голови. Григоренко раніше був депутатом міської ради шостої каденції від «Батьківщини».

Він займатиметься соціальною політикою, субсидіями, підтримкою родин учасників АТО, перенесенням Центрального ринку. У своєму виступі також Григоренко зазначив, що також лобіюватиме на посаді розширенням тролейбусної мережі у місті.

До слова, щодо роботи Луцького підприємства електротранспорту було чимало питань. Наприклад, Григорій Пустовіт («Батьківщина») зазначив, що на підприємстві скрутне фінансове становище і працівникам боргують виплату заробітної плати. А ось до Ігоря Поліщука надійшла інформація, що запасні частини до польських тролейбусів, які курсують в місті, передають на баланс підприємця, а він вже продає ці частини для Луцького підприємства електротранспорту.

Здобув посаду і радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури у Луцьку на громадських засадах Юрій Моклиця, який до слова балотувався на місцевих виборах від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Загалом Юрій Моклиця працював в органах місцевого самоврядування, на посаді помічника народного депутата Ігоря Лапіна, був членом багатьох громадських ініціатив і організацій.

Своєю роботою на посаді бачить проведення інвентаризації об’єктів, впорядкування документації, напрацювання стратегій і концепції розвитку територій, роботу у сфері спорту та координації діяльності КП «Ласка».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі