У Луцьку першокласникам вручили їхній перший шкільний документ

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Перший свій документ – посвідчення учня, а також пізнавальні книги про рідне місто отримали більше 80 учнів однієї зі шкіл Луцька з нагоди свята Дня букваря.

Урочисте дійство відбулось у Луцькій загальноосвітньої школі №16 1 грудня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Педагоги кажуть, головне – зацікавити наймолодших учнів процесом навчання і показати переваги у досягненні нових знань. З нагоди свята заступник директора ЗОШ №16 Світлана Рудник побажала своїм найменшим вихованцям, щоб вони кожного дня переступали поріг школи здоровими і радісними, а також знали, що їх тут люблять та на них чекають.

Цьогоріч у школі на Вересневому за парти сіли понад 80 першокласників, для них це свято – перша демонстрація своїх знань і творчих талантів. Діти показали, що за час навчання встигли засвоїти не лише букви, а відмінно запам’ятати вірші, пісні і основні правила поведінки. А от для батьків першокласників – це не лише радісна подія для родини, а й неабияка відповідальність – їм бо ж слід подбати не лише про знання, а й про належні умови для навчання.

У ЗОШ №16 батьківський колектив за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» одним із перших наважився на створення благодійного фонду при навчальному закладі. Запевняють, що таке нововведення дасть змогу створити додаткові можливості для розвитку школярів.

Мама першокласника Наталія Рубльова каже, що, створивши фонд розвитку при школі, тут переймають досвід європейських країн. Також жінка зазначила, що на перше спільне свято вирішили запросити тих, хто найбільше їм допомагає.

«Вони (Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», – авт.) вже не раз допомагали школі, надіюсь, і надалі будуть. Знову ж таки ми приємно вражені – працівники Фонду прийшли з подарунками для наших дітей», – зауважила пані Наталя.

Дійсно, уже тривалий час школа провадить тісну співпрацю із меценатами. А тому на свято знань до навчального закладу запросили представників Фонду. Цьогоріч завдяки сприянню Офісів розвитку кварталу ініціативи батьків втілилися в життя: у школу придбали нову мультимедійну техніку та спільними зусиллями виконали ремонт шкільного інвентарю. Головна ідея таких інвестицій – розвиток нового покоління лучан та забезпечення для цього усіх необхідних умов.

Менеджер Офісу розвитку кварталу, депутат Луцької міської ради Борис Смаль розповів, що співробітникам Фонду приємно бачити результат своєї роботи та зауважив, що співпраця на цьому не припиниться.

«Будемо допомагати, вивчати всі потреби. Свято буде ще не одне!», – запевнив депутат.

День букварика став не лише стартом до нових знань, а й отриманням першого документа – посвідчення учня. А на додаток до привітань кожен першокласник отримав від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» корисний подарунок – книги, які краще ознайомлять дітей з рідним містом і відкриють нові горизонти у спілкуванні іноземною мовою.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі