На Волині планують закрити майже сорок шкіл

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

У Волинській області порушено питання про закриття 36 та реорганізацію чотирьох загальноосвітніх шкіл.

Про це під час оперативної наради в облдержадміністрації 3 серпня повідомила заступник начальника управління освіти ОДА Людмила Плахотна, пише інформаційне агентство «Волинські новини».

З її слів, у районах триває роз’яснювальна робота щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, реорганізації малочисельних шкіл. Попередню згоду вже надали п’ять громад у Ковельському районі, окрім цього відповідні рішення ухвалили дві сільські ради у Турійському районі. 

Подібні рішення є ще за сімома школами (трьома у Горохівському та чотирма у Локачинському районі). Припинила існування одна початкова школа, де батьки самі забрали документи дітей. У Ківерцівському, Любешівському та Шацькому районах досі немає жодних спроб оптимізації мережі загальноосвітніх шкіл.

Людмила Плахотна наголосила: передбачається, що в районах, де не відбудеться така оптимізація, до кінця року не вистачатиме коштів на захищені статті.

Натомість, у районах, де відбулася оптимізація, дозволено використовувати освітню субвенцію на шкільні автобуси.

Посадовець зауважила, що умовою закриття шкіл є забезпечення учнів перевезенням шкільним автобусом та забезпечення роботою вивільнених педагогічних працівників. На її думку, переконувати у необхідності закриття малокомплектних шкіл треба не депутатів районних та сільських рад, а батьків, адже ті хочуть, аби діти здобували якісну освіту. У закритих школах на навчання 3-4 учнів витрачали 40 тисяч гривень на рік, що значно перевищує норми.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі