У Луцьку пікетували обласне управління Нацполіції

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку активісти вимагали припинити політичні репресії та включити громадськість у люстраційні процеси.

Пікет під стінами Головного управління Національної поліції у Волинській області відбувся 25 листопада.

Як заявив активіст Павло Данильчук, ключові вимоги протестантів – припинити політичні репресії проти патріотів, скасувати призначення старих одіозних кадрів на посади у новій поліції Луцька та Луцького району, оновити кадрову комісію та громадську раду при управлінні Нацполіції області, оголосити публічні кадрові слухання щодо призначень на керівні посади у новій поліції Волині, окрема вимога – скасування призначення чільного діяча режиму Януковича Олександра Терещука на керівні посади в Києві, його звільнення та справедливий суд.

Активісти переконані, що без внутрішніх змін реформи силових структур поверхові і показові. 

«Одіозні призначення, проти яких ми виступаємо, зокрема Терещука. Ми передаємо звернення. Також – Паскал, через якого сьогодні ідуть розколи у фракції БПП. На місцевому рівні ми хочемо бачити прозорий процес, якого наразі немає», - заявив Данильчук.

Т. в.о. обласного управління Національної поліції Петро Шпига зазначив, що він не має впливу на громадську раду. Закон передбачає створення люстраційної комісії, куди входитимуть представники поліції та громадськості, тому є можливість подавати кандидатури. Щодо особи Юрія Віскунова Шпига зазначив, що він не має стосунку до його призначення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі