162 роки тому Дарвін вперше представив теорію еволюції

Джерело: Gazeta.ua

Британський натураліст Чарльз Дарвін у Лондоні 1 липня 1858 року вперше представив свою теорію еволюції. Більше 14 років вчений не наважувався оприлюднити теорію про походження видів. Дарвін боявся релігійного переслідування і ганьби.

Чарльз Роберт Дарвін народився в родині лікаря в місті Шрусбері на південному заході Англії. Студентом їде в експедицію, що прямує до Південної Америки. Подорож тривала п'ять років. Чарльз Дарвін побував у Бразилії, Аргентині, Чилі, Перу та на Галапагоських островах у Тихому океані.
Якось хлопець знайшов залишки великих чотириногих ссавців і помітив, що їхні кістки схожі на кістки сучасних звірів, тільки набагато більші. Задумався над тим, чому вимерли всі ці гігантські тварини? Дарвін припустив, що за багато мільйонів років вигляд тварин на землі змінився – вони еволюціонували.

Через півтори року він написав і опублікував книгу "Походження видів шляхом природного відбору, або збереження придатних порід у боротьбі за життя". Неоднозначність сприйняття теорії Дарвіна тільки посилилось після виходу в 1871 році його наступної книги – "Походження людини і статевий добір". Автор виклав докази походження людини від мавпи.

За свої відкриття в галузі біології вчений отримав безліч нагород від наукових товариств Європи. Кілька університетів обрали його почесним доктором, декілька академій – членом-кореспондентом.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі