Відсьогодні в Україні з’явиться в обігу рідкісна 5-гривнева монета

Джерело: Gazeta.ua

З 5 травня НБУ вводить в обіг нову монету номіналом 5 гривень, присвячену увічненню пам'яті і перемозі у Другій світовій війні, яка тривала шість років, повідомляє пресслужба регулятора.

У Нацбанку зазначили, що значний внесок у перемогу над нацизмом зробила Україна і зазнала величезних людських і матеріальних втрат. За роки війни загинули приблизно 9-10 млн українців.

Монету з рифленим гуртом діаметром 35 мм викарбували з нейзильберу. Категорія якості-спеціальний анциркулейтед. Тираж випуску - 40 тис.штук.

Вгорі аверсу монети на дзеркальному тлі під малим гербом України розміщено напис:"75 років Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні". Зліва на матовому тлі: 2020 / Україна / 5 гривень.

Внизу на дзеркальному тлі зображений голуб, який тримає оливкову гілочку – символ свободи, миру і перемоги. Справа внизу розміщений логотип Банкнотно-монетного двору НБУ.

На реверсі монети зображено стилізовану композицію: вертикальний колючий дріт, який умовно ділить площину на військову та мирну. Зліва потріскані, рвані краї символізують напругу, тривогу, біль, а на її тлі – напис "1939".


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі