В Україні вперше кінофестиваль проведуть онлайн

Джерело: Главком

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA переходить в онлайн.

Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

Зазначається, що цьогоріч дивитися фестивальні стрічки, брати участь у правозахисних дискусіях і майстер-класах відомих режисерів та режисерок зможуть не лише кияни, а й уся Україна.

«17 Docudays UA відбудеться в мережі з 24 квітня до 3 травня. Ми хочемо підтримати наших глядачів та глядачок, тож усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. За бажанням, можна зробити внесок за перегляд довільною сумою», - йдеться у повідомленні.

Команда Docudays UA подякувала всім донорам та партнерам, режисерам та режисеркам фестивальних стрічок за солідарність та сприяння у втіленні цього амбітного рішення і закликала залишатися вдома, щоб дивитися та обговорювати документальне кіно разом з організаторами фестивалю.

Вікторія Лещенко, програмна директорка Docudays UA розповіла, що рішення робити онлайн-фестиваль уже наприкінці квітня було непростим. «Звісно, жодна віртуальна подія не замінить фізичну. І почуття режисерів, коли фільми не потрапляють на екрани кінотеатрів, ми добре розуміємо. Надзвичайно вдячні, що в цей бентежний час усі режисери й режисерки, а також партнери з великою прихильністю поставилися до такої ідеї. Цей фестиваль – наш акт солідарності зі світовою культурною спільнотою та спосіб підтримати наших глядачів і глядачок під час кризи», - наголосила програмна директорка заходу.

Фестиваль матиме три основні компоненти:

І. Публічні онлайн-трансляції на сайті docudays.ua правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій DOCU/КЛАС, а також розмов про життя і про кіно з режисерами/-ками фестивальних стрічок та кінокритиками/-инями.

ІІ. Віртуальний кінотеатр DOCU/SPACE, де ви зможете переглянути понад 50 фестивальних стрічок з конкурсних та позаконкурсних програм, більшість з яких будуть доступні з 24 квітня до 10 травня.  

ІІІ. Ексклюзивні онлайн-події для власників/-ць індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Cеред них: Ukrainian Doc Preview – презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями/-чинями кіноіндустрії, втілена у партнерстві з Українським інститутом, а також Meet Professionals – цикл онлайн-зустрічей з міжнародними експерт(к)ами документального кіно.

Також глядачі та глядачки зможуть зареєструватися до дистанційного спілкування з «книгами» в Живій Бібліотеці. А підліткам з різних куточків України ми запропонуємо участь в Онлайн-студії документального кіно, де під менторством документальних режисерів/-ок вони створюватимуть у DOCU/ТАБОРІ власні документальні стрічки про життя на карантині. 

Нагадуємо, що 17 Docudays UA присвячений темі дорослішання. У контексті державної політики ми пропонуємо розібратись у правах дітей i як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі