108 років тому «Титанік» успішно пройшов випробування на морі

Джерело: Gazeta.ua

2 квітня 1912 року лайнер "Титанік" успішно пройшов іспити у відкритому морі. В той час він був найбільшим судном, яке коли-небудь будували. На лайнері зробили басейн, спортзал, турецьку лазню, бібліотеку та зал для гри в м'яч. Навіть каюти третього класу були кращі, ніж на будь-якому іншому кораблі.

У конструкції судна використали найновіші технології того часу. За незвичайний дизайн журнал "Шипбілдер" проголосив його найстійкішим кораблем. Всередині трюми поділили 15 поперечними перегородками на 16 великих водонепроникних відсіків. Перегородки сягали тільки палуби Е. Через конструкцію він залишався на плаву навіть з двома затопленими відсіками, але затоплення більшої кількості відсіків призвело до затоплення всього судна.

14 квітня цього ж року матрос побачив великий айсберг попереду, і швидко повідомив про це капітана. Помічник капітана Джеймс Муді з помічником зупинили двигун і спробували оминути айсберг. Попри це, кораблеві не вистачило відстані для повного повороту,і він пробив обшивку вздовж борту, після чого корабель затопило.

З 1324 пасажирів і 899 членів екіпажу Титаніка тільки 706 врятувалися. Пізніше 320 тіл було знайдено на поверхні океану.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі