Як зупинити розкрадання грошей на ЛПЕ*

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

«Потрібно зупинити розтрату грошей на підприємстві, які йдуть у кишені. Крапка!», - наголошує кандидат на посаду міського голови Луцька Олександр Товстенюк, відповідаючи на питання щодо Луцького підприємства електротранспорту в нещодавньому ефірі ТРК «Аверс».

З його слів, він спілкувався з представниками підприємства, які надали чимало цікавої інформації, починаючи від того, чим займається їхній керівник Ігор Домбік, ставленик Миколи Романюкапише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Кандидат на посаду міського голови зауважив, що серед колективу підприємства – чимало грамотних людей, яким лише потрібно дати можливість керувати. З його слів, можливо, на підприємство потрібно додатково взяти сучасного адміністратора-директора. А вже серед працівників підприємства, на думку Олександра Товстенюка, є люди, які можуть обійняти посади і першого заступника директора, і головного інженера, і менеджерів тощо.

«Це може бути комунальне підприємство, але не з такими кабальними умовами лізингу, як зараз, або ж спільне підприємство 50 на 50. Сьогодні зарплата не виплачена, починаючи з серпня. Вона мусить бути сплачена до кінця цього року, а вже в травні-червні підприємство повинно працювати в прибуток», - наголосив кандидат на посаду луцького міського голови.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні луцькі водії тролейбусів вирішили відстоювати свої права. Цього разу стали діяти відповідно до чинного законодавства. Працівники ЛПЕ зібрали загальні збори на підприємстві, щоб обговорити із керівництвом проблеми, які виникли.

До трудового спору працівників спонукав низький рівень заробітної плати, який нині не відповідає вимогам чинного законодавства. Є галузева угода, відповідно до якої водії повинні мати погодинну тарифну ставку (18,90 гривні), натомість ставка водіїв на ЛПЕ становить трохи більше 12 гривень. Відтак, це пряме порушення трудового законодавства. Також усім набридли затримки виплати зарплати.

Зі слів Товстенюка, чимало людей готові поставити підпис під тими документами, які вони наразі приносять у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» анонімно, як наслідок, для правоохоронних органів вистачить роботи не на один рік.

«Потрібно зупинити розтрату грошей на підприємстві, які розносяться по кишенях. Крапка. Проблема в тому, що гроші розкрадають», - наголосив Олександр Товстенюк.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі