У Луцьку реалізували першу громадську ініціативу

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

Цьогоріч у Луцьку вперше відбувся конкурс на визначення кращих громадських ініціатив. 

Відповідно до затвердженої міською радою «Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки», прийом анкет ініціатив лучан тривав з 10 до 31 липня, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

З 15 до 24 серпня цього року на офіційному сайті Луцькради відбулось голосування, завдяки якому лучани визначали кращі ініціативи. Члени робочої групи оголосили переможцями 12 ініціатив на загальну суму 492, 6 тис. грн коштів бюджету міста.

Загалом до участі в конкурсі було подано 71 проект, 21 з них — відхилено. Причини різні — це перевищення кошторису, у деяких — мета ініціативи не відповідала тим, що вказані в умовах Програми. 

Проекти планували реалізувати до кінця цього року.

Першим проектом, який реалізували у місті, стала ініціатива мешканців будинку на вулиці Вячеслава Чорновола, 2а.

Лучани пропонували вкладання бруківки з бетонних елементів перед будинком. Вартість цієї громадської ініціативи - 49 985,56 грн. Відповідно до умов конкурсу, мешканці будинку вносять 10 % від кошторисної вартості проекту як співфінансування.

Нині перед будинком вкладено сучасну бруківку, облаштовано клумби. Мешканці будинку цим задоволені і переконані, що такі конкурси необхідні, адже дають можливість покращувати життя громади. Крім того, вони зауважили, що й надалі братимуть участь у таких конкурсах, адже ініціатив та ідей у них багато.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі