Легендарний мультфільм, який отримав сім Оскарів

Джерело: Gazeta.ua

Мультиплікаційні герої Том і Джеррі вперше з'явилася на екранах 20 лютого 1940 року у серії "Кіт отримує стусан". Ідеєю серіалу є те, що кіт Том майже ніколи не ловить мишу Джеррі. Мультфільм показували понад 70 років.

У відділі анімації кінокомпанії Меtrо Goldwyn Мауеr молоді режисери Вільям Ханна і Джозеф Барбера почали малювати кота і мишенятко. У перших серіях Том нагадував справжнього кота. Він пересувався на чотирьох лапах і нявчав. Згодом Том не тільки став ходити на двох лапах. Робота над першою серією "Кіт отримує стусана" закінчилася в 1939 році. Мультфільми періоду 1940-1958 років визнано найбільш видатними і вони отримали сім нагород кінопремії Оскар. Серед серіальних мультперсонажів - це рекорд, який не вдалося побити навіть студії Disney.

Американці часто звинувачували сценаристів у надмірній жорстокості у мультфільмі, расизмі, пропаганді куріння та алкоголю. Автори розповідають, що Том і Джеррі вміють читати, грати на роялі. Том може диригувати цілим оркестром і співає серенади, а у Джеррі є диплом про вищу педагогічну освіту.

Вільям Ханна і Джозеф Барбера удостоєні "зірки" на Алеї Слави у Голівуді. У 2000 році американський журнал Time назвав мультфільм одним з найвидатніших телевізійних шоу всіх часів. Мультфільм показували понад 70 років. 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі