У 1835 році 60 000 карток на Валентина надіслали поштою Великої Британії

Джерело: Gazeta.ua

У Європі День святого Валентина став широко відзначатися з XIII століття, у США — з 1777 року. Найдавніша валентинка англійською мовою - це листи, написані 14 лютого 1477-го графинею Марджері Брюз її майбутньому чоловікові Джону Пастону "моєму коханому Валентину".

1797 року британський видавець видав брошуру "Валентинки для юнака", в якій містилося безліч сентиментальних віршів для закоханих. Друкарі почали випускати до свята картки з віршами та ескізами, які називалися "механічні валентинки". Паперова валентинка настільки була популярною в Англії на початку XIX століття, що за ними були черги. Такі друкарні називали "Мануфактура Купідона".

Дорогі листівки на День Валентина виготовляли із справжнього мережива та стрічок. 1835 року 60 000 карток на Валентина було надіслано поштою Великої Британії. Тоді поштові витрати були дорогими.

У Сполучених Штатах перші валентинки з тисненого паперового мережива виготовлено 1847-го Естер Хоуланд зі штату Массачусетс. Жінка помітила велику популярність у Британії і спробувала налагодити друк у США.

1868 року британська шоколадна компанія створила коробку шоколадних цукерок у формі серця до Дня святого Валентина. У другій половині XX століття валентинки доповнювали солодощами та прикрасами.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі