Це людина духовна, не просто віруюча, - єпископ про кандидата в мери*

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

«Задача церкви - не займатися політикою, але навчати політиків - духовних законів, світобудови, законів милосердя, розвитку духу людського - тих законів, які дають внутрішню свободу», – вважає єпископ Олег Ведмеденко. 

Номінальна церква, з його слів, – це значною мірою релігійно-політична організація вдень і політично-релігійна вночі, тому такої помилки він не повторюватиме, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

«Ніколи такого не було, щоб закликав голосувати за когось, агітував, тому що церква має бути відділена від політики», - каже священик, утім переконує, що майбутнє - за духовними людьми, а не релігійними. Власне, таким він і вважає Олександра Товстенюка – кандидата на посаду луцького міського голови.

Зі слів єпископа, обидва наявні сьогодні кандидати - достойні, утім що стосується Миколи Романюка, то його особисто священик не знає, а от знайомство із Олександром було приємним та вразило його.

«З Олександром Товстенюком я знайомий особисто. І це знайомство було приємним, мене вразило. Для мене як для священика важливий внутрішній світ людини. Брат Олександр показав себе людиною духовною, не просто віруючою. Віруючих сьогодні багато, а вірних мало, - сказано в писанні. Є багато людей, які знають про Бога, але мало тих, які знають Бога. От в мене склалося враження, що Олександр саме знає Бога. Він з духовної сім’ї, і це відчувається», - зазначив єпископ.

Він переконує: майбутнє суспільства за людьми духовними, не релігійними, бо коли людина внутрішньо знає Бога, над нею непотрібно поліцая чи корупційного прокурора, над такою людиною вже є Бог, в такої людини вже є внутрішній оператив вірності, совісті, духовності.

«На фоні нігілізму молоді, втраченого у сенсі духовності покоління, отакі молоді люди вселяють надію. Якщо такі люди будуть входити у владу, це знову ж таки вселяє надію», – підсумував священик.

І додав: ніколи не було так, щоб я закликав когось, агітував голосувати за певну політичну силу – з однієї простої причини. Я є священик, і церква відділена від держави, і це є абсолютно правильно. Тому нехай Господь відкриє серця нашим співгромадянам і хай здійсниться воля Божа в їхньому виборі».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі