Розповіли про кримінальні порушення під час виборів на Волині

  1. Новина відноситься до:

На Волині зафіксували понад 100 порушень під час виборчої кампанії, за сімома з яких порушили кримінальне провадження.

Про це йшлося під час прес-конференції громадянської мережі «Опора» 11 листопада.

Як розповіла координатор «Опори» на Волині Людмила Хомич, станом на кінець жовтня було виявлено більше 100 порушень виборчого законодавства. Більше половини стосувалося недотримання правил ведення агітації. Також – розміщення агітматеріалів у заборонених місцях. На її думку, це вказує на значні приховані витрати, які не показують партії, створюючи неконкурентні переваги. 

Спостерігачі та активісти зафіксували і чорний піар. Знайшли і підкуп виборців у вигляді різних подарунків, послуг, здійснення благоустрою. Були порушення, за словами координаторки, і в ЗМІ. Ідеться про публікацію матеріалів без маркування політичної реклами.

За словами Хомич, все ж грубих і системних порушень під час кампанії не було.

Заступник начальника головного управління головного управління Національної поліції у Волинській області Анатолій Петрушин зазначив, що до органів правопорядку надійшло півтори сотні повідомлень, пов’язаних з виборами. Третина – в день голосування. Порушили 7 кримінальних проваджень. Серед цих випадків побиття кандидата у депутати Луцької міської ради, відмова у реєстрації кандидата, самогубство голови однієї з виборчих комісій, підпис незаповнених протоколів, підкуп, голосування за інших осіб.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі