У гідрологічному заказнику «Згоранські озера» заборонили проїзд транспорту та полювання

Згоранські озера, відповідно до Указу Президента України №1341/98 1998 року, внесли до об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Відповідно з метою збереження та відтворення цінних природних комплексів, генофонду рослинного і тваринного світу до гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Згоранські озера» включили такі озера: Велике Згоранське, Мале Згоранське, Оріхівське, Хмільники та Лісне. Про це інформує Район Любомль.

Площа заказника, де водяться такі рідкісні види червонокнижних птахів, як шейхцерія болотна, осока затінкова, водяться лелека чорний, лунь польовий, скопа, журавель сірий, становить 705,6 гектарів.

Відповідно до законодавства, територія заказника входить до складу природно-заповідного фонду України та охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

Зважаючи на це, на території заказника, зокрема, на озерах, забороняється:

- проїзд всіма видами транспорту через територію заказника, шляхами загального призначення, крім транспорту землекористувача, інспекційних та природоохоронних, а також пожежних машин;

- проведення всіх видів полювання, знаходження з усіма видами вогнепальної, пневматичної та спортивної зброї, у супроводі різних видів тварин, знаходження з собаками;

- промислове рибальство та добування інших видів об’єктів водного промислу, знаходження із забороненими знаряддями лову риби, об’єктів водного промислу, а також пересування рибалок на човнах з бензиновими двигунами.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі