На Волині вдаються до махінацій, аби виконати план з набору контрактників

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

На Волині одному із військових формувань закидають махінації із набором на контрактну службу. 

Зарахованими до неї виявилися військовослужбовці, які жодних угод не підспівували, йдеться у сюжеті ТСН.

Бійці підозрюють, що їхні підписи підробили, аби виконати план по контрактному набору. Серед контрактників виявився навіть інвалід. Саме він наважився розповісти про фальшування і через суд відстояти своє право на демобілізацію.

21-річний Олександр Ковальчук пішов на війну добровольцем. Під час виконання бойового завдання отримав поранення, півроку провів у шпиталі, тепер - реабілітація: 60% втрати працездатності.

Хлопець очікував на демобілізацію, однак раптом довідався, що повинен повернутися у зону АТО, бо ще три роки повинен відслужити за контрактом, якого не підписував.

Коли отримав копію документа, юнак здивувався, адже підпис був і справді схожий на його. Проте угода датована числом, коли хлопець лежав на операційному столі. 

У військовій частині розтлумачити ситуацію відмовилися, посилаючись на комбата, який і укладав контракт, але мобільний комбата не відповідає.

Як з’ясуловася, за контрактами, які не підписували, продовжують службу півтора десятка військових. Натомість Олександр Ковальчук написав заяву у прокуратуру. 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі