Перемога під пильним наглядом Бікфалві

  1. Новина відноситься до:

Не було в програмі 14-го туру матчу більш безкомпромісного і з такою кількістю «фішок», аніж гра в Луцьку між «Волинню» і «Ворсклою». Команди наразі сусіди в турнірній таблиці, у «Волині» грають Кравченко і Логінов, які (особливо перший) віддали чимало сил полтавчанам, а лідери «Ворскли» на тренерській лаві і на полі – Сачко і Сімінін. Кращого наразі бомбардира «Волині» в чемпіонатах України (40 голів), а також «двигуна» і капітана команди представляти луцькому вболівальнику не варто. До слова, «учитель Кварцяний» ще жодного разу не перемагав «учня Сачка». З тих пір як прославлений у минулому форвард очолив полтавську команду, «Ворскла» неодмінно бере очки в протистоянні з «Волинню».

«Волинь» до цього матчу не могла виграти у «Ворскли» 5 матчів поспіль (+0=4-1 6:8), в гостях «Ворскла» не програвала 11 матчів, а лучани не могли забити в чемпіонаті на «Авангарді» 270 хвилин… 

«Ворскла» отримала підсилення перед матчем у нападі – після травми оговтався Ковпак. У «Волині» відчутних кадрових втрат не було (повернувся у стрій після дискваліфікації Жуніч), хіба продовжує лікувати ушкодження Гуменюк.

«Волинь» здивувала складом, адже у парі із Жунічем вийшов Логінов, на фланзі – Мемешев, а в атаці – Козьбан. Тільки у запасі розпочали Шарпар, Діденко і Шабанов…

Господарі дуже активно розпочали – «Ворскла» перейшла середню лінію тільки на 10 хвилині. А до цього «Волинь» не тільки створила три класні моменти, але й реалізувала одного з них. Матей спочатку заробив кутовий, а після його розіграшу відкотив на Політило. Сергій вдарив у дотик, сильно і точно в кут. Богуш був закритий гравцями і зреагувати не встиг, хоч і витягнувся в струнку – 1:0.

 «Волинь» не припинила атакувати і Козьбан, Матей та Польовий могли збільшувати рахунок. За атаками колишніх одноклубників уважно спостерігав із трибуни … Ерік Бікфалві, який завітав на матч у Луцьку. Особливо прискіпливо румун дивився на гру Матея – у нього тепер на спині «десятка» і саме він двічі пробивав небезпечні штрафні удари із «точки Бікфалві».

«Ворскла» ж отримала в першому таймі тільки один шанс – після того, як посковзнувся на мокрому газоні Кравченко, але Андрій Ткачук стрельнув дуже високо і неточно.

У перерві тренери провели заміни. У «Волині» замість Мемешева з’явився Герасимюк, у «Ворскли»  Чеснакова замінив Скляр, а замість Турсунова вийшов Бараннік. Другий тайм розпочався подібно до першого. В тому сенсі, що господарі також дуже швидко забили вдруге. Євген Ткачук невдало відбив подачу Кобахідзе на Козьбана, Дмитро (сьогоднішній іменинник) вдарив в дотик і м’яч після рикошету обманув Богуша – 2:0.

Роль лідера, який витягне свою команду із сухої поразки, взяв Артем Громов, саме його спроби були у гостей найнебезпечнішими. Утім, «Волинь» дуже впевнено користалася перевагою в рахунку і небезпечно контратакувала. На 71 хвилині міг робити дубль Політило – капітан так само після кутового пробивав сильно і низом, але зовсім трохи не влучив. 

Тим неочікуванішим був гол гостей у відповідь. Дітятьєв у падінні пробив головою з близької відстані, Шуст відбив, але дуже невпевнено і м’яч поволі вкотився у його ворота – 2:1.

Гол додав нервозності грі, але все могли вирішувати Козьбан із Кобахідзе. Дмитро підібрав необачно залишений Дитятьєвим м'яч, увійшов у штрафний, але його пас на 11-метрову позначку на Кобу перехопив Ткачук…    

Наприкінці гри вболівальники побачили не стільки штурм від Ворскли, скільки атаки Волині.

«Волинь» (Луцьк) – «Ворскла» (Полтава) – 2:1

Ліга Парі-Матч, 14 тур, 8 листопада, 14:00, Луцьк, стадіон «Авангард».

Арбітр: Абдула (Харків).

«Волинь»: Шуст – Богданов, Жуніч, Логінов, Польовий – Політило, Кравченко (Шарпар, 82) – Мемешев (Герасимюк, 46), Кобахідзе, Матей – Козьбан.

Запасні: Неділько, Шіш, Шабанов, Діденко, Насонов, Шарпар.

«Ворскла»: Богуш, Сімінін, Сапай, Громов, А. Ткачук, Чеснаков (Скляр, 46), Бартуловіч (Міщенко, 77), Є.Ткачук, Дитятьєв, Турсунов (Бараннік, 46), Шиндер.

Запасні: Непогодов, Одарюк, Квасний, Ковпак.

Голи: Політило (4), Козьбан (50) – Дітятьєв (76).

Попередження: Польовий (51), Герасимюк (58), Кравченко (63) – Скляр (56), Шиндер (79), Сапай (87).

Оцінки гравцям «Волині» (максимальний бал – 8,0):

Богдан Шуст: 6,0. Особливих претензій до Богдана не було б, якби не невпевнені дії, коли забивав Дітятьєв.

Андрій Богданов: 6,0. Правий фланг захисту – такою тепер є футбольна спеціалізація колишнього опорника Динамо. Впевнена гра, яка не дала шансів ані Турсунову, ані Громову.

Івіца Жуніч: 6,5. Король повітря в цьому матчі. Жуна переміг у більшості єдиноборств і ефективно зіграв, підключаючись на стандартні положення.

Сергій Логінов: 6,5. Сергій зіграв проти своєї колишньої команди і в цьому був психологічний хід Кварцяного. Впевнено діяв на другому поверсі. 

Володимир Польовий 6,5: Володя відвоював місце в складі у Шіша і зіграв пристойний матч.

Сергій Політило: 7,0. Знову класний матч видав капітан «хрестоносців». І забив, і загрожував, і атаки розганяв Сергій.

Сергій Кравченко: 6,0. На увесь матч Сергія не вистачило, але в першому таймі центру поля у Полтави не відчувалося. «Перегризли» все тут Кравченко із Політило.

Александер Кобахідзе: 6,0. Сандро не забив, багато по воротам не бив, можливо, через те, що грав на незвичній для себе позиції під нападником. Перерва у чемпіонаті піде йому на користь, аби відновити фізичні кондиції.

Редван Мемешев: 6,0. Редван вперше за багато матчів з’явився в основному складі. І показав, що він нині швидше «джокер», який вміє гарно підсилити гру, вийшовши на заміну. Стартова активність Редвана змінилася апатією наприкінці першого тайму.

Флорентін Матей: 6,0. Ніяк не може з гри забити румунський атакувальний хавбек Волині. От і цього разу на його рахунку тільки асист. А в цілому – це й пристойна гра.

Дмитро Козьбан: 6,5. Відчувши довіру тренерів, Дмитро у всій красі показав свою працездатність. Можна побажати йому тільки уникнення травм і лучани на якийсь час забудуть про проблему відсутності забивного форварда.

Олег Герасимюк: 6,0. Олег вийшов на заміну і посилив гру в атаці. Відчувалося, що в нього налагоджена зв’язка із Козьбаном, зіграв принаймні сильніше Мемешева на своєму фланзі.

В’ячеслав Шарпар: на оцінку награти не встиг.

ФОТО: Прес-служба ФК Волинь

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Павло ФІЛОНЮК

Коментарі