На Волині триває бурштинова лихоманка

  1. Новина відноситься до:

Волинські правоохоронці знову повідомляють про видобуток бурштину на Маневиччині і наголошують, що роблять усе можливе, аби не допустити незаконного копання «сонячного каменю».

Про це повідомив керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області, генерал поліції третього рангу Петро Шпига.

Як йдеться у повідомленні прес-служби правоохоронців, 7 листопада близько 11:00 години до чергової частини Маневицького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу села Вовчецьк зібралося близько однієї тисячі бурштинокопачів.

На місце події виїхало керівництво ГУ НП у Волинській області та Маневицького відділу поліції. Керівники поліції вели перемовини з копачами. Після проведених перемовин бурштинокопачі залишили місце незаконного видобутку.

«На даний час охорону місця незаконного видобутку бурштину забезпечує близько 500 працівників спецпідрозділів, Національної гвардії, представників добровольчих батальйонів та інших допоміжних служб. Поліція Волині робить і буде робити усе можливе, аби не допустити незаконного видобутку бурштину на території област»і, – наголосив Петро Шпига.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі