Вихователів луцьких дитсадків залякують і змушують голосувати «правильно»

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Вихователі із дошкільних навчальних закладів кажуть, що їх позбавили доплат і залякують тим, що кошти не повернуть, якщо у день виборів вони не проголосують за угодних.

Що важливо: це - не поодинокий випадок, і відбувається таке на всіх рівнях - тиснуть не тільки на освітян, а й на всіх працівників державних установ, при цьому використовуються різні методи впливу. Отож, людям варто знати, як діяти й куди звертатися за допомогою, якщо опинилися в такій ситуації, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, нещодавно в редакцію Волинських Новин зателефонувала лучанка й повідомила про адміністративний тиск у дошкільних навчальних закладах.

«Нам зняли доплати, зокрема, індексацію. Мені особисто недоплатили 500 гривень. Це пояснили тим, що Романюк (луцький міський голова Микола Романюк, - ред.) зібрав директорів дошкільних навчальних закладів і дав їм вказівку - забезпечити йому підтримку колективів освітян на виборах мера. Мовляв, якщо за нього не проголосують, то ніхто грошей не буде повертати. Казали, що гроші пішли на передвиборчу агітацію. Також кажуть, ніби до 13-ого числа мають дати кошти, бо ж вибори 15-ого, а що буде насправді – складно сказати», – розповідає жінка й просить не називати імені та місця де працює, аби її не вигнали з роботи.

Це підтверджують й інші працівниці дошкільних навчальних закладів.

«Нам дають зарплату наприкінці місяця, десь 26-28 числа. А цього разу доплату познімали. В когось це 600 чи 800 гривень. Чому так – невідомо. Бухгалтер одразу казала, що до кінця тижня дадуть, але вже другий іде, і - нічого», - додає інша працівниця луцького ДНЗ.

Аби з’ясувати стан справ із зарплатами вихователів, кореспондент ІА Волинські Новини зателефонував в управління освіти Луцької міської ради. Втім, очікувано, пояснень не отримав: працівники перенаправляли із відділу у відділ. Сказали дзвонити до директора, буцімто це виключно його компетенція, але впродовж дня там ніхто слухавку не піднімав.

Нечесна гра з боку влади відбувається на всіх рівнях - тиснуть «гривнею» не тільки на освітян, а й на всіх працівників державних установ.

Варто нагадати, що журналісти «Волинської газети» заявили про «інформування» суспільства про «грандіозну діяльність» голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, який «узяв відповідальність на себе» і записався №1 у список пропрезидентської партії на виборах до облради, чи не до самісінького «дня тиші»: де він, там і телекамера чи диктофон, а потім – телепрограми та статті.

Влада не гребує жодними методами впливу: про тиск на неугодних, використання адмінресурсу у власних інтересах і навіть гонитву та переслідування «неслухняних» неодноразово заявляли громадські активісти, журналісти, політики. Нещодавно на цьому наголошував і засновник Фонду «Новий Луцьк», член політради УКРОПу Ігор ПалицяЗокрема, він висловив думку щодо «політичних репресій» та обшуків представників партії УКРОП, які мають місце останнім часом на всіх рівнях.

Про нечесні методи, які використовує влада заради збереження свого впливу у місцевих радах, заявляв і кандидат на посаду міського голови Луцька від партії УКРОП, голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

У своєму відеозверненні  він сказав, що людей хочуть залякати перед другим туром виборів міського голови Луцька.

«Ми вдячні волинянам за довіру і підтримку. Так, найбільше голосів (після Дніпропетровська) партія УКРОП набрала на Волині. Незважаючи на всю протидію місцевої влади, нашу команду у міській раді представлятиме чисельна група депутатів. Власне, тому сьогодні влада, яка розписалася у своїй цілковитій неспроможності втримати довіру людей, намагається нечесними методами зберегти свій вплив у місцевих радах», - йдеться у зверненні Олександра Товстенюка.

Окрім цього, він повідомив, що Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» готовий надавати юридичну та інформаційну допомогу тим, на кого влада чинить тиск.

«За вказівкою зверху та надуманими заявами окремих «діячів», таких як Сергій Григоренко, відкриваються провадження, фальшуються справи. Слідчі міськвідділу міліції Філюк, Єршов, Юхимчукупродовж кількох днів викликають наших прихильників на допити, вимагають пояснень. Ці міліціонери опитують голів ОСББ Луцька, усе це триває по декілька годин. Працівники міліції ходять по квартирах лучан і задають провокативні питання. На людей чиниться шалений тиск. Ми вимагаємо у працівників міліції припинити тиск. Ми захистимо лучан від таких дій влади та міліції. Ми надамо усю необхідну юридичну допомогу та супровід. Ми просимо усіх, до кого телефонують чи приходять працівники міліції, звертатися у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», - йдеться у тексті звернення.

Номери гарячої лінії, за якими волиняни можуть звернутися до Фонду: (063) 93 65 387, (095) 47 10 647.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі