Новонароджених у Луцьку тепер реєструватимуть у пологовому

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

Батьки, які визначилися з іменем дитини, матимуть змогу отримати свідоцтво про народження у пологовому будинку.

Начальник головного територіального управління юстиції у Волинській області Олег Пасько зазначив, що Луцьк не є першим містом в Україні, де впроваджено державну реєстрацію новонародженої дитини в пологовому будинку при виписці, повідомляє прес-служба Луцької міської радию

Така ініціатива Міністерства юстиції вже діє у інших областях.

«Це дасть батькам можливість не стояти в чергах, не ходити кілька разів в органи державної реєстрації актів цивільного стану громадян, а безпосередньо подавши медичну довідку про народження дитини, паспорти обох батьків та свідоцтво про шлюб і отримати свідоцтво про народження дитини під час виписки з пологового», - зазначив він.

Також начальник головного територіального управління юстиції у Волинській області наголосив, якщо батьки не визначились з іменем дитини, то зможуть отримати свідотцтво про народження, як і зараз, звернувшись у місячний термін до органів ДРАЦСу.

Як пояснила заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Ольга Семенюк,  для реєстрації достатньо написати заяву та подати необхідні документи у пологовому.

«Це простий і зручний сервіс для майбутніх мам і татусів. Тут, у приміщенні, звернувшись у кімнату виписки дитини, будуть працювати наші представники, які прийматимуть документи. Свідоцтво видадуть на наступний день. Таке право матимуть й мами, які проживають не у Луцьку, але народжують тут», - зазначила вона.

Міський голова Микола Романюк та начальник головного територіального управління юстиції у Волинській області Олег Пасько 5 листопада вручили перші свідоцтва про народження батькам.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі