Оприлюднили правила проведення національного відбору на «Євробачення»

Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) та телеканал СТБ оголосили про початок національного відбору для участі у пісенному конкурсі «Євробачення-2020», який відбудеться у Роттердамі.

Прийом анкет розпочинається 16 жовтня. Музичним продюсером національного відбору залишається Руслан Квінта, креативна продюсерка — Наталя Франчук, ведучий прямих ефірів — Сергій Притула. Цього року фінансову підтримку переможцю нацвідбору надаватиме «UA: Суспільне мовлення». Витрати на проведення кастингу та телевізійну частину нацвідбору бере на себе СТБ.

Дати відбору

Відбір складатиметься з трьох етапів: всеукраїнський онлайн-збір анкет (триватиме до 25 грудня), телевізійні півфінали (8 та 15 лютого) та фінал, під час якого Україна визначить свого представника на «Євробаченні-2020» (22 лютого).

Кому можна брати участь?

Учасником конкурсу можуть бути як самостійні виконавці, так і колективи з не більше ніж шістьох осіб. Конкурсна пісня має бути оригінальною і тривати не більше ніж три хвилини, а її текст не може містити закликів політичного, комерційного чи військового характеру. До участі не допускаються пісні, що вже повністю чи фрагментами публічно виконувалися до 1 вересня 2019 року. Виключні майнові права на пісню мають належати учаснику.

Цьогорічний відбір відбудеться за оновленими правилами. Відтепер його учасником може бути виконавець або колектив, який не виступає на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує гастролей там під час конкурсу й до фіналу «Євробачення», а також не в’їжджав на територію анексованого Криму з порушенням законодавства України.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі