У Луцьку згадували «незабутнього Клімчука»

  1. Новина відноситься до:

Про феномен видатного державного діяча говорили на вечорі пам’яті Бориса Клімчука «Я – син Волинської землі».

Дійство, яке тривало близько чотирьох годин, відбулося 3 листопада у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. На вечорі пам’яті зібралися колеги, друзі, односельчани й рідні.

Публіці представили книгу-спомин про Бориса Клімчука, яку так і назвали «Я – син Волинської землі.

Зі слів Дмитра Глазунова, очільника благодійного фонду «Рідна Волинь», заснованого свого часу Клімчуком, над виданням працювали з лютого. У книзі зібрані спогади, статті, інтерв’ю, фотографії.

Екс-губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк розповів, що Клімчук завше був неформальним лідером серед голів облдержадміністрацій західного регіону і щиро прагнув, аби Волинська область була попереду.

«Здоров’я Бориса Петровича підточила оця скажена праця і ті великі переживання, сумніви, тривоги за зроблене, за ті рішення, які йому доводилося приймати. Він усе пропускав крізь своє серце», – зазначив Вишиванюк.

Як відомо, Борис Клімчук помер 2 вересня 2014 року під час лікування в Німеччині. Йому було 62 роки.

«Він був не тільки талановитим керівником області, а й великим державним діячем. Адже у якості дипломата представляв Україну у світі і був рівним поміж послів усіх держав світу. Окрім того, він був великим філософом», – додав Михайло Васильович.

Під час вечора пам’яті стало відомо, що ковельській школі №11, у якій Клімчук був директором, хочуть присвоїти його ім’я.

Своєю чергою, міський голова Луцька Микола Романюк повідомив, що після виборів запропонує депутатам Луцькради одну із вулиць міста назвати іменем Бориса Клімчука.

Окрім того, депутат Волинської облради Володимир Войтович висловив пропозицію присвоїти видатному земляку звання «Почесний громадянин Волині».

«Він сам обрав дорогу, якою йшов. Дорогу служіння Волині і волинянам. Де би ми з ним не жили, він хотів тільки на Волинь… Нам його дуже не вистачає», – зазначила дружина Бориса Клімчука Світлана.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Ірина КАЧАН

Коментарі