Чому лучани надають перевагу: ОСББ чи ЖКП?

Джерело: Громадське. Волинь
  1. Новина відноситься до:

Журналісти Громадського провели опитування серед лучан про те, яка організація працює краще: Житлово-комунальні господарства чи Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Загалом усі люди бажають бачити гарний двір біля свого будинку, тож багато з опитаних схилялися до ОСББ, як нової форми управління багатоповерхівками. Лучани нарікають, що часто представники «жеків» просто збирають гроші, а результату так і немає.

Проте, згадали опитані й про будинки, де ОСББ просто немає кому створити. Йдеться про старі будівлі, а також ті багатоповерхівки, де живуть здебільшого пенсіонери та квартиранти.

Знайшлися люди, які й остерігаються створення Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Тож, вони ще очікують на результат господарювання у такій формі управління, й тоді робитимуть висновки, що  обирати: чи краще не брати участі у догляді за будинком і залишити його на ЖКП, або ж самостійно взяти управління у руки та облаштовувати свій дім разом із сусідами.

Додамо, що у травні 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який вступив у дію з 1 липня 2015 року. Саме до 1 липня 2016 року жителі будинку повинні визначитися із управителем своєї багатоповерхівки. Управителем може залишитися ЖКП, може бути ОСББ, може бути якась приватна будівельна фірма. Тобто, у мешканців будинків є тепер законний вибір щодо того, кому дозволити доглядати за своїм будинком.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі