Кабмін встановив соцнорму на газ для населення

Джерело: Урядовий портал
  1. Новина відноситься до:

Кабінет Міністрів встановив соціальну норму споживання газу для населення у розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців).

Це означає, що людина може сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону, повідомляє Урядовий портал.

Також уряд прийняв рішення про те, що у лютому 2016 року буде здійснено контроль реальних витрат населенням газу для опалення та оцінено необхідність збільшення соціальної норми у випадку холодної зими.

Крім того, Прем’єр-міністра України Арсеній Яценюк підписав постанову, якою спрощує перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період. Воно буде здійснюватися в автоматичному режимі без подання повторних заявок.

Внесли зміни до постанови про встановлення державних соцстандартів в сфері житло-комунального обслуговування. Указані зміни передбачають встановлення коригуючих коефіцієнтів для розрахунку витрат газу, електричної та теплової енергії на потреби опалення залежно від кількості поверхів будинків. Встановлюються нормативи користування послугами для централізованого опалення за умови обладнання житлових будинків приладами обліку теплової енергії, газопостачання за наявності/за відсутності газових лічильників, електричною енергією для індивідуального опалення, а також -  диференціювання тарифів за періодами доби.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі