Як створити електронну петицію: покрокова інструкція

  1. Новина відноситься до:

Виконавчий комітет Луцької міської рад 29 жовтня затвердив положення про порядок розгляду електронної петиції, адресованої Луцькій міській раді.

Відповідно до цього, аби звернутися до міської ради, лучани повинні зробити такі кроки:

  1. Зайти на сайт міської ради та натиснути на банер зліва зверху «Єдина система електронних петицій».
  2. Зареєструватися на сайті Єдиної системи місцевих електронних петицій, заповнивши спеціальну форму через мобільний телефон чи банк-id. При заповненні форми зазначаються прізвище, ім’я, по батькові громадянина (або представника групи осіб), а також адреса електронної пошти.
  3. Ініціатор у петиції викладає суть порушеного питання, пропозицію щодо його вирішення, а в заголовку петиції зазначає її короткий зміст.

Увага! Петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

  1. Петиція оприлюднюється на веб-сайті петицій протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором) після перевірки петиції відділом звернень громадян департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради. Дата оприлюднення петиції на веб-сайті петицій є датою початку збору підписів на її підтримку.

5. У разі невідповідності вимогам, зазначеним вище, петиція не оприлюднюється, або може бути виключена з режиму оприлюднення, про що не пізніше двох робочих днів з дня її надсилання відділ звернень громадян повідомляє автору (ініціатору) петиції.

Петиція, яка містить неправдиві відомості, нецензурну лексику та лайливі вислови, також не оприлюднюється та не розглядається, про що у дводенний строк від дня її надходження відділ звернень громадян повідомляє автору (ініціатору) петиції.

6. Аби підтримати петицію, громадяни повинні зареєструватися на веб-сайті петицій та активує позначку «Підтримую» під обраною ним петицією.

7. Петиція до Луцької міської ради розглядається відповідно до статті 231 Закону України «Про звернення громадян» та затвердженого виконкомом Порядку. Втім, лише у тому випадку, коли на її підтримку протягом 14 днів з дня її оприлюднення не менш ніж 300 підписів громадян.

8. Петиція, яка протягом встановленого терміну набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, не пізніше наступного дня після набрання необхідної кількості підписів надсилається до відділу звернень громадян із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату направлення петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали петицію, термін збору підписів.

9. Інформація про початок розгляду петиції, яка в установлений термін набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється відділом звернень громадян  на офіційному веб-сайті Луцької міської ради та веб-сайті петицій не пізніше як через два робочі дні після отримання такої Петиції відділом звернень громадян.

10. Петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів не розглядається як петиція, про що відділ звернень громадян повідомляє автору (ініціатору) петиції з наданням роз’яснень щодо порядку вирішення порушеного питання відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

11. Розгляд петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

13. Про початок розгляду петиції відділ звернень громадян не пізніше наступного робочого дня після оприлюднення повідомляє виконавчому органу міської ради, до повноважень якого належить розгляд порушених у петиції питань, та передає йому петицію  на опрацювання.

14. Виконавчий орган міської ради, до повноважень якого належить розгляд порушених у петиції питань, визначає заінтересовані виконавчі органи міської ради, підприємства та заклади міської комунальної власності, які подають не пізніше двох робочих днів до закінчення терміну розгляду петиції пропозиції щодо підтримки або не підтримки петиції та відповіді автору  (ініціатору) петиції із відповідними обґрунтуваннями.

15. Протягом двох робочих днів виконавчий орган міської ради, до повноважень якого належить розгляд петиції, опрацьовує та узагальнює отримані пропозиції, готує відповідьавтору(ініціатору) петиції про результат розгляду та передає у відділ звернень громадян.

16. Якщо вирішення питань, порушених у тексті петиції, вимагає розгляду на засіданні виконавчого комітету міської ради або сесії міської ради, виконавчий орган міської ради, до повноважень якого належить  розгляд порушеного питання, готує відповідний проект рішення та інформує відділ звернень громадян про винесення відповідного проекту рішення на чергове засідання виконавчого комітету або сесію міської ради. У такому разі розгляд петиції продовжується на строк, необхідний для проведення засідання, сесії, про що відділ звернень інформує автора (ініціатора) петиції.

На засідання виконавчого комітету або сесію міської ради, де буде розглядатись петиція, запрошується автор (ініціатор) петиції, який за бажанням може виступити щодо питань, порушених у тексті петиції.

17. Відповідь на петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється відділом звернень громадян на офіційному веб-сайті міської ради, та веб-сайті петицій, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) петиції.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі