У міськраді обладнають ліфт для людей з обмеженими можливостями

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Оскільки у новому скликанні одним з депутатів міськради може стати чоловік, який пересувається на інвалідному візку, обладнати ліфт для інвалідів у будівлі міської ради планують найближчим часом.

Про це йшлося під час 80 сесії Луцької міської ради 28 жовтня, повідомдяє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як зауважив депутат Євгеній Ткачук, депутатом нового скликання Луцької міськради, за попередніми підпрахунками, обраний Артем Запотоцький, який пересувається у інвалідному візку.

Він був поранений під час революційних подій у Києві, отримав, відповідно до Указу Президента, орден «За заслуги» III ступеня за вагомий особистий внесок у соціально-економічний, культурний, культурно-освітній розвиток області, досягнуті успіхи у праці та професіоналізм. Лучанин наразі змушений пересуватися на інвалідному візку.

Відтак Євгеній Ткачук просив терміново вирішити питання встановлення у міськраді ліфту, для того, щоб новообраний депутат міг безперешкодно потрапляти на сесії міськради та засідання комісій. Окрім цього, такий ліфт дозволить інвалідам, які проживають у Луцьку, потрапити на сесії та в будь-які підрозділи міської ради.

Міський голова Микола Романюк визнав, що це питання є актуальним і різні варіанти його вирішення вже розглядають у міськраді. З його слів, найбільш прийнятним варіантом був би зовнішній ліфт з двору міськради, звідки можна було б підійматися на кожен поверх. Він визнав, що не впевнений, чи вдасться обладнати ліфт вже до початку першої сесії міськради наступного скликання та зазначив, що також доведеться обладнувати відповідні санвузли.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі