Луцькому авторинку надали в оренду землю попри борги

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Луцьким підприємцям, які обслуговують авторинок та не сплачують належно податки, хотіли дати в оренду більше 6 гектарів землі. Луцький міський голова закликав підтримати, а депутати виступили проти недобросовісних бізнесменів.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 76-ї сесії Луцької міської ради 30 липня, повідомляє інформаційне агенство «Волинські новини».

На розгляд обранців громади винесли Проект рішення «Про надання ТЗоВ «ВОЛИНЬ-АВТОПАРК» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування авторинку з сучасними будівлями на вулиці Єршова, 6 площею 6,27 гектара.

Проти цього рішення виступив член депутатської групи «Новий Луцьк» Тарас Бас.

«У нас була одна фірма, яка орендувала землю під авторинком, з нею міськрада судиться за несплату близько 3 мільйонів гривень. Далі у них закінчився договір і взявся за обслуговування ринку правонаступник «Автопарк Луцьк». За два роки роботи вони брали кошти з продавців машин, не платили у бюджет гроші. Тепер виникла третя фірма ТЗоВ «ВОЛИНЬ-АВТОПАРК». Якщо підсумувати, скільки міська казна недоотримала, то це — щонайменше 8 мільйонів гривень», — зазначив він.

Депутати почали підтримувати колегу, мовляв, бізнесмени вперто не хочуть платити гроші, а самі ж заробляють на комунальній землі.

«Тут склалася така ситуація, що є одна сторона, яка каже, що їй байдуже на думку міста. З іншого боку, місто намагається з нею домовитися. Виходить, що ми хочемо віддати землю тим людям, які відверто відмовляються платити за оренду землі. Якщо правопорушники починають правити бал у місті, то такому більше не може бути. Колега Бас правильно сказав, що їх підтримувати не потрібно», — звернувся до депутатського корпусу депутат Юрій Вега.

Про те, що бізнесмени не хочуть платити місту за оренду землі підтвердив й начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала.

«Вони двічі зробили перепродаж свого майна, а зараз нічого не платять», — сказав посадовець. Втім, градоначальник вважає, що оренду таки необхідно дати горе-бізнесменам.

«Ми просто надамо землю в оренду і вона лишається далі у комунальній власності. Це треба для того, щоб люди платили оренду за землю. Так, дійсно, ми з ними судимося, але краще надати оренду», — закликав міський голова Микола Романюк.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що те, що місто недоотримало мільйони — недопрацювання юрвідділу.

«Щодо того, що підприємство не віддало борги і перепродалося, то це — мінус юриста міської ради. Ті мали б арештувати майно, аби спочатку віддали борги, а тоді вже дати їм можливість перепродавати. Я теж не підтримую пропоноване рішення», — наголосив депутат.

Втім, після дискусій депутати таки ухвалили проект рішення та зобов’язали бізнесменів розробити документи впродовж двох місяців, якщо цього не виконають, то оренду скасують.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі