У Художньому музеї Луцька вночі виконали музичні твори світової класики

У ніч з 18 на 19 травня в стінах Художнього музею відбулася щорічна культурно-мистецька акція «Ніч музеїв». Цього року захід мав гасло «Музей як неперебутньо актуальний простір взаємодії традицій минулого та сьогодення», повідомили у Луцькій міській раді.

Мета акції – формування у співвітчизників уявлення про музей не тільки як про науковий та культурно-мистецький заклад, а й гарне місце дозвілля, територію, де шанобливо зберігаються старі й народжуються нові традиції.

Шляхетський будинок Луцького замку гостинно прийняв відвідувачів, а працівники музею доклали безліч зусиль, аби налаштувати присутніх на святковий лад. Експозиційні зали будули сповнені прекрасної музики.

Окрім представників музейної справи та громадськості, сюди також завітали перший заступник міського голови Григорій Недопад та директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів.

Звертаючись до присутніх, Григорій Недопад наголосив, що сьогодні насолодився прекрасним виступом «Tenors BEL’CANTO». За його словами, класичну музику можна слухати безперестанку. Він зауважив, що акція «Ніч музеїв» змушує нас по-іншому поглянути на мистецтво.

Також він привітав директора Художнього музею Зою Навроцьку, яка вчора була іменинницею.

Окрасою сьогоднішнього заходу став виступ чудового колективу «Tenors BEL’CANTO». У їхньому виконанні прозвучали твори світової та української класики. А завершився виступ виконанням «O, sole mio» Е. ді Капуа китайською мовою.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі