У Луцьку відкрили фотовиставку «Цуманська пуща» в об’єктиві Андрія Остапенка»

Джерело: Волинські новини

Фотовиставку «Цуманська пуща» в об’єктиві Андрія Остапенка», на світлинах якої зображені природні комплекси та історико-культурна спадщина національного парку, відкрили в обласному центрі Волині.

Презентація фотовиставки відбулася у Луцькому НТУ 22 березня.

Так, на виставку завітали студенти, керівництво вишу та представники національного парку.

Як зазначив ректор ЛНТУ Петро Савчук, на Волині є ексклюзивні куточки, зокрема і природна спадщина: «Важливо, що ми презентуємо нашу природу, зокрема на рівні екскурсійних програм. Ми намагаємося донести, що Волинь дійсно унікальна. У Цуманській пущі є дійсно багато унікальних видів рослин та тварин, тому дуже важливо популяризувати ці територію, показуючи красу Волині».

Начальник відділу еколого-освітньої роботи національного природного парку «Цуманська пуща» Павло Савчук, своєю чергою, наголосив, що з університетом праюють давно, тож сподівається на подальший розвиток плідної співпраці. Щодо виставки, то він зауважив, що на світлинах зображені природні комплекси та історико-культурна спадщина Цуманської пущі.

Натомість фотограф Андрій Остапенко розповів, що проект він розпочав близько десяти років тому, пройшовшись вздовж Стиру по Волині.

«Волинь – це великий шматок як української, так і польської історії. Я сам науковець, мені це цікаво. Я пройшов 100 кілометрів вздовж Стиру, я багато чого зазнімкував та готую багато проектів. Якщо відверто, то на світлинах є все, зокрема історичний блок та чимало краєвидів», - резюмував Андрій Остапенко.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі