В Україні з’явиться інтернет-телебачення на мові жестів

Джерело: MediaSapiens
  1. Новина відноситься до:

Інтернет-телебачення на мові жестів запустять в Україні вже наприкінці цього року.

Про це пише MediaSapiens із посиланням на Radio Rzeszów.

Центр освіти та підтримки «Res-Gest» (місто Ряшів, Польща) та товариство «Зелений Хрест» (Львів, Україна) запускають проект під назвою «Інтернет-телебачення для глухих – широко прочинене вікно в світ для людей з обмеженими можливостями в Україні», що фінансується польським Міністерством закордонних справ.

У запуску інтернет-телебачення також візьмуть участь і польські журналісти каналу GlusiTV, на базі якого й створять новий український проект. Його вартість складає близько 60 000 злотих (18 000 доларів), з яких 40 000 (10 000) були надані грантом від МЗС Польщі.

їУкраїнська версія GlusiTV, що розроблялася в період з серпня по грудень, стартує наприкінці листопада-на початку грудня цього року. Телеканал інформуватиме на мові жестів українців про питання праці, зміни у законодавстві, культурні та спортивні заходи, а також вивчення мови жестів.

Зазначимо, що моніторинг телеканалів, проведений у серпні Нацрадою щодо субтитрування і сурдоперекладу засвідчує, що в Україні субтитрування фільмів ніколи не мало свідомої мети задовольнити потреби людей із вадами слуху. Субтитри часто не мають достатньої «мовної якості» та транслюються на неконтрастному тлі.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі