У Луцьку на мітингу погрожували зупинити котельні

У Луцьку під стінами міської ради тепловики вимагали, аби їм виплатили зарплату.

Мітинг працівників державного комунального підприємства «Луцьктепло» відбувся 21 жовтня.

Мітингарі перекрили проїзд вулицею Богдана Хмельницького і не пускали транспорт на Заповітну. Їх зібралося кілька сотень. Частина – під стінами мерії. Вони вимагали, аби їм виплатили зарплату, яку затримують з липня.

Інша частина претензій – безпосередньо до Луцького міського голови Миколи Романюка. Працівники підприємства вважають, що він довів підприємство до критичного становища. Вони звинувачують Романюка в обманах і негативній кадровій політиці.

«Лучани не мали все літо гарячої води, бо Романюк призначив Киричука директором і Казачек, які розтратили 22 мільйони не за призначенням. Цих грошей вистачило би на погашення заборгованості за газ, не було б пені і штрафних санкцій. Нам не давали зарплату з липня, а Романюк закатував 25 мільйонів в асфальт. На ремонт теплотрас і котелень від знайшов ледве один мільйон гривень», - заявив голова ініціативної групи ДКП «Луцьктепло» Володимир Федотов.

До мітингувальників вийшла заступник міського голови Лариса Соколовська. Вона заявила, що перед початком мітингу відбулося позачергове засідання виконавчого комітету, де перерозподілили кошти і на «Луцьктепло» направили 2 мільйони гривень. За її словами, наступного дня ці кошти підуть на зарплатні картки. На вимоги працівників до виборів погасити всю заборгованість із зарплати Сколовська відповіла, що такої можливості немає. За її словами, 28 жовтня буде сесія міської ради, де виділять ще гроші на виплату зарплат.

Мітингувальники пригрозили відключити котельні, якщо до виборів не отримають зароблених коштів. Зрештою зійшлися на тому, що немає іншої ради, як чекати до сесії міськради 28 жовтня.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі