Обласній організації батьків дітей із синдромом Дауна – 10 років

  1. Новина відноситься до:

Організація, що об’єднала батьків, які виховують дітей із синдромом Дауна, вчить проблеми перетворювати у переваги. І цьогоріч вона відзначає свої перші десять років існування. Із Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» організація співпрацює вже більше трьох років. У Фонді завжди радо відгукуються на пропозиції та ідеї цих мужніх та активних людей.

Про це повідомили у прес-службі Фонду, повідомлює Інформаційне агенство Волинські Новини.

«Мій Славко – найкращий, який тільки може бути. Йому 16 років. Він уже дорослий, самостійний хлопчик, дуже добрий. І, мабуть, та доброта, яка в ньому є, і вчить нас оточуючих бути добрішим у ставленні до інших», - розповідає мама «сонячної» дитини Галина Домбік.

Співпраця з Фондом Ігоря Палиці допомагає особливим діткам соціалізуватись та підвищити їхню активність. Заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич зазначила, що торік особливі дітки дивували своїми художніми роботами, матеріали для виготовлення яких надав Фонд. Світло від цих витворів, зі слів Ірини Констанкевич, вдалося пронести і на наступний рік. Так, цьогоріч Фонд ініціативу не припинив і знову потішив малюків матеріалами для творчості. Особливі дітки також оздоровилися у Буковелі.

Зі свого боку батьки «сонячних» дітей розповідають, що завдяки діяльності організації, для дітей із синдромом Дауна відкривається повноцінне життя, а самі батьки позбуваються комплексів.

«Дуже багато батьків до цієї пори комплексують, що в них дитинка не така, але ж якщо мама з татом не приймуть дитину і не полюблять, то навколишні ніколи цього не зроблять. Так що раджу всім приходити до нас в організацію, бо навіть ті, хто приходить до нас із комплексами, через декілька днів стають відкритішими. І тоді вже немає ні плачу, ні переживань – одні усмішки і позитив!», - ділиться враженнями мама «сонячної» дитини Людмила Ковтунович.

Обласну організацію батьків дітей із синдромом Дауна відвідує 70 сімей. Там і займаються розвитком особливих дітей, їхньою соціалізацією. У цих батьків – особливі діти, найкращі для них.

«Наша організація об’єднала батьків, які мають діток із синдромом Дауна, інші інтелектуальні порушення. Маємо вже більше 70 сімей в організації. Займаємося розвитком наших діток, їхньою інтеграцією в життя - тобто робимо все, щоб вони не відчували себе не такими як всі. Це і розвиваючі заняття для дітей різного плану, це і дозвілля, ігри, забави», - каже керівник обласної організації батьків дітей із синдромом Дауна Олена Мельник.

Так у іграх і забавах, а ще і рідному й близькому для них гурті відзначали і перший ювілей. В організації дружать між собою і батьки, і діти, і соціальні педагоги, керівники гуртків. Надбань, здобутків – вистачає. Вистачає і друзів, які могли б розділити радість.

«Я свідок того, як ви дорослішаєте, ростете, які ви стаєте артисти гарні, які творчі, і моє серце, і серце Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» від цього теплішає, тому що ви як «сонячні» діти, як «золоті» діти, ви своїм теплом ще розтоплюєте і кригу наших сердець», - розповіла заступник голови правління Фонду «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Із Фондом Ігоря Палиці організація батьків дітей із синдромом Дауна співпрацює вже більше трьох років. У фонді завжди радо відгукуються на пропозиції та ідеї цих мужніх та активних людей.

«Це один із тих фондів, який підтримує постійно. Ми мали звернення і в інші фонди, подавали свої проекти, але не завжди мали таку підтримку, а тут, в принципі,завжди нас підтримували протягом всього нашого існування: як батьків дітей, батьків», - ділиться спогадами про співпрацю з Фондом «Новий Луцьк» керівник обласної організації Олена Мельник.

Результати спільної праці - очевидні. Діти не лише товаришують, спілкуються між собою, але й тішать дорослих успіхами. Зокрема, гостей свята приголомшив талант піаністки з Ковеля Саші Федишин. Красуня Наталя з оптимізмом готується до самостійного дорослого життя.

Цілеспрямованості й старання таким діткам не позичати. Вперто вони йдуть до поставленої мети. Організації – 10 років, тому їй ще рости і розвиватись, а за підтримки тих, кому не байдужі проблеми ближніх, такий розвиток буде швидшим та впевненішим.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі