За дії міського голови взялася міліція: Романюка чекають на допит

  1. Новина відноситься до:

Щодо дій міського голови Луцька Миколи Романюка за час президентства Віктора Януковича, які ймовірно мають незаконний характер, розпочали досудове розслідування. 

У вівторок, 20 жовтня, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов вже був на допиті, йдеться на особистому сайті депутата.

За його словами, у цей же день на допит повинен прийти і сам Романюк. 

 «Якщо, звісно, слідчі не поїдуть допитувати його в міськраді», - написав Осіпов. 

Нагадаємо,17 травня 2012 року Янукович планував приїхати на Волинь. Напередодні політичні партії «Батьківщина» і «Свобода» подали заяву про пікет під стінами Волинської ОДА. Своєю чергою, Романюк звернувся до суду із вимогою заборонити проведення мирного зібрання. 

Андрій Осіпов запевнив, що такими діями Микола Романюк перевищив свої повноваження, адже, відповідно до закону, рішення про звернення до суду про обмеження мирного зібрання може прийняти місцева рада або (та) виконком. Отже, Романюк діяв протиправно, порушуючи вимоги Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Тому депутат вимагає офіційного розслідування.

Над цим Осіпов працює ще з 2012 року:

  • представляв в суді інтереси ВО «Батьківщина»
  • готував апеляційну скаргу
  • готував касаційну скаргу 
  • готував звернення до Вищого адмінсуду про пришвидчення розгляду справи
  • після того, як у квітні 2014 року Вищий адмінсуд повідомив, що в прийнятті касації (відкритті касаційного провадження) було відмовлено ще у 2012 році, підготував та подав заяву до правоохоронних органів
  • також подав заяви до народних депутатів, антикорупційних органів, лідерів політичних партій
  • декілька разів подавав скарги та заяви до правоохоронних органів Волинської області                                                                                               

У жовтні 2015 року Луцький міськрайонний суд зобов’язав внести відомості до реєстру розслідувань кримінальних правопорушень. З 8.10.2015 року розпочалось офіційне досудове розслідування у кримінальній справі щодо дій вчинених Романюком 16-17 травня 2015 року.

«Правоохоронна система працює повільно. І не завжди вистачає витримки. Поготів коли звинувачення стосуються можновладців (наприклад, провладного мера), тоді правоохоронні механізми доводиться штовхати та підганяти стусанами. Часто натикаєшся просто на монолітну стіну. Зрозуміло, що результати цієї справи будуть вже далеко після виборів. Справа не має відношення до виборів, вона має відношення до відповідальності за незаконні дії. Не маю сумніву, що мені ще не раз доведеться оскаржувати різні дї праоохоронців. Маю великі сумніви, що розслідування справи завершиться швидко та справедливо. Але, дорогу подолає той, хто йде», - зазначив Андрій Осіпов. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі