Через «червоні лінії» лучани втрачають можливість приватизувати своє житло

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Через документовпорядкування Луцької міської ради містяни втрачають можливість приватизувати землю під будинками, де живуть десятиліттями.

Так звані червоні лінії стали каменем спотикання для багатьох. Аби врегулювати ситуацію, чиновники взялися за зміну їхніх меж, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зауважимо, що згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», «червоні лінії» - це межі сучасних та запроектованих вулиць, доріг, майданів, які розділяють території забудови та території іншого призначення.

Зі своєю проблемою звернулася в Інформаційне агентство Волинські Новини лучанка Тамара Азовська, яка мешкає за адресою вулиця Глушець, 21. Жінка розповіла, що не може приватизувати земельну ділянку, на якій живе не один десяток років.

«Наш будинок зведений у 39-му році, раніше ми собі спокійно жили й виникла можливість приватизувати майно. А тут - ні, як вияснилося, по нашому будинку провели «червону лінію» без нашого ж відома. Ми про це і не знали. Тепер кажуть: «Червона лінія, мовляв, зась». Як будували – все було гаразд, а зараз ми наше майно не можемо приватизувати!? Якщо вони собі там щось понамальовували, то що тепер виходить, що ми не маємо права там жити!? Ми були на прийомі у луцького міського голови Миколи Романюка. Він сказав, що з цього приводу вже звернулися в Київ, аби внести зміни у план ліній», - бідкається лучанка.

Як прокоментував ситуацію заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв, у столицю ще не направляли жодних документів на затвердження, адже це може відбутися, за хорошим збігом обставин, лише наприкінці 2016-го року.

«У нас вже є затверджений план «червоних ліній». Втім, зараз ініціювали розробку Генерального плану міста, де розташування «червоних ліній» змінимо. Процес коригування Генплану розпочато, коли від завершиться – складно сказати. Я думаю, це буде наприкінці наступного року», - пояснив посадовець. Та додав, що впродовж цього, 2015-го року, мають відбутися громадські слухання з приводу зміни «червоних ліній».

Щодо лучанки, яка хоче приватизувати земельну ділянку під помешканням, то Ярослав Матвіїв розповідав, що допоки «червона лінія» проведена вздовж її будинку – цього зробити неможливо.

Однак, запевняє посадовець, що Тамара Азовська може отримати дозвіл на добудову, якщо є потреба поліпшити житлові умови

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі